İnegöl'ün kalkınması masaya yatırıldı

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 17 Aralık 2012 16:47, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Bursa İnegöl Belediyesi Kent Konseyi 2012 Genel Kurulu'nda kurulan 'Sürdürülebilir Kalkınma Çalışma Grubu', Bursa Kent Konseyi Sürdürülebilir Kalkınma Çalışma Grubu ve Türkiye Küçük ve Orta Ölçekli İşletmeler, Serbest Meslek Mensupları ve Yöneticiler Vakfı (TOSYÖV) ile birlikte İnegöl'ün kalkınması üzerine çalıştay gerçekleştirdi.

Kent Konseyi Çalıştayı ile İnegöl'ün sürekli kalkınması doğrultusunda fikir alışverişi yapıldı. Alınan kararlar doğrultusunda hazırlanacak olan rapor, İnegöl'ün kalkınmasına ışık tutacak kararları belirleyecek.

Programın açılış konuşmasını yapan İnegöl Kent Konseyi Başkanı Burhan Alıcı, Kent Konseyinin yeni döneminde oluşturulan Sürdürülebilir Kalkınma Çalışma Grubunun; kentin yaşam kalitesini geliştirmek amacıyla sürdürülebilir kalkınma anlayışı çerçevesinde projeler ürettiğini belirtti.

?Çalıştayla ilçemizin kalkınma vizyonuna ve geleceğe yönelik hedeflerinin belirlenmesine katkıda bulunmak istiyoruz? diyen Alıcı, şöyle devam etti: ?İnegöl; eğitimde, sağlıkta, ekonomide ve şehirleşmede nerede olacak, nerede olmalı konularını sizlerle beraber sesli düşünmeye çalışacağız. Bizler nasıl ki içinde yaşadığımız İnegöl'ü korumak ve tarihine ışık tutmak gibi, Kent Rehberi gibi sosyal projeleri geliştirmeye çalışıyorsak, ilçemiz yerleşkesinde bulunan İşletme Fakültesiyle yapmış olduğumuz protokolle Oylat Kaplıcalarımızın müşteri potansiyeli analizlerini yaptırarak turizm vasıtasıyla ilçe ekonomisine katkıda bulunmaya çalışıyorsak, İnegöl'ün geleceğine ışık tutacak bu tür çalışmaları da yapmakla hükümlü olduğumuzu düşünüyoruz.?

Burhan Alıcı son olarak, ?İlçe Kent Konseyi olarak yarınımız olan çocuklarımıza güzel ve modern bir kent bırakmak için ortak akıl oluşturmaya, üretilen hizmetlere katkıda bulunmaya, şehrimizi sevip ona sahip çıkmaya azim ve istikrarla devam edeceğiz? dedi.

Başkan Alıcı'nın konuşmasının ardından İnegöl'ü tanıtan kısa film izlenime sunuldu. Çalıştayın devamı basına kapalı olarak sürdürüldü. Çalıştayda alınan kararların rapor haline getirildikten sonra kamuoyuyla paylaşılacağı bildirildi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber