Manavgat'ta din görevlileri kan bağışında bulundu

Antalya'nın Manavgat ilçesindeki din görevlileri kan bağışında bulundu. Kızılay Antalya Kan Merkezi Müdürlüğü, Hisar Cami'nde Manavgat Müftülüğü'nün toplantısı sonrası imam hatiplerden kan topladı.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 17 Aralık 2012 19:41, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Kızılay'a ilk kanı Manavgat Müftü Vekili Osman Öztürk verdi. Öztürk, topluma kan bağışında din görevlilerin de örnek olması için bağışta bulunduklarını söyledi.

ANTALYA KAN BAĞIŞINDA 2012 HEDEFİNİ GERÇEKLEŞTİRDİ

Kızılay Antalya Kan Merkezi Sorumlusu Dr. Bedri Yalçın, belirli takvim doğrultusunda Antalya'nın 19 ilçesinde kan topladıklarını söyledi. 2012 hedeflerinin 42 bin 500 ünite kan olduğunu belirten Yalçın, halkın ayağına giderek bu sene hedeflerini yakaladıklarını kaydetti. 2013 hedeflerinin 10 bin ünite artışla 52 bin 500 olduğunu açıklayan Yalçın, Antalya'da Akdeniz Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi'nde sıklıkla organ nakli ameliyatı yapıldığı için günlük en az 200 ünite kana ihtiyaçlarının olduğunu ifade etti.

Yalçın, "Din görevlilerinin kan bağışı duyarlılığı bizi mutlu. Toplumumuzda her geçen kan bağışına karşı ilgi artıyor. Vatandaşın ayağına gidince kan bağışı duyarlılığı toplumda geniş tabana yayılıyor. Köylerimizde açtığı kan bağışına köylülerimizde duyarlı hale geldi. Serik ve Manavgat'ta yaylalara çıkmadan önce, çıktıktan sonra dönüşte kan veren çok sayıda kişi var." diye konuştu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber