Çanakkale Sanayi İl Müdürü Tuncer: Üniversitede bilgi rafta kalmasın

Çanakkale Bilim Sanayi ve Teknoloji İl Müdürü Hacı Bekir Tuncer, Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi (ÇOMÜ) Fen Edebiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ahmet Erdem'le işbirliği görüşmesi yaptı.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 18 Aralık 2012 16:52, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Prof. Dr. Erdem'in makamındaki görüşmede bir açıklama yapan İl Müdürü Tuncer, üniversitedeki bilgilerin rafta kalmaması için üniversite, bakanlık ve sanayicilerin biraraya gelmesini istedi. SANTES projeleri başta olmak üzere Teknogirişim Sermayesi Desteği gibi konularda öğretim elemanları ve öğrencileri bilgilendirmek istediklerini belirterek, ?Üniversitede bilgi rafta kalmasın, sanayicinin de eli kolu bağlı olmasın istiyoruz. Bu bağlamda bakanlığımız, üniversite ve sanayi üçlüsü işbirliği çerçevesinde, özellikle son sınıf öğrencilerinin fikirlerini ve girişimciliklerini ortaya çıkarmak amacıyla destek sağlıyor. Üretime ve istihdama dönüştürebilecekleri projeleri varsa hayata geçirilmesine destek olmaya çalışıyoruz. Üniversitede bakanlığımızın teşviklerini ve verilebilecek hibeleri tanıtma amaçlı konferanslar düzenlemeyi düşünüyoruz.? dedi.

Dekan Erdem ise Fen Edebiyat Fakültesi ile Bilim Sanayi ve Teknoloji İl Müdürlüğü'nün işbirliğine girmesinin, Çanakkale bazında üniversite-sanayi ortak çalışmalarına zemin hazırlaması bakımından çok önemli olacağını söyledi. Erdem, özellikle son sınıf öğrencilerine ve öğretim elemanlarına yönelik bilgilendirici bir toplantının önümüzdeki günlerde düzenleneceğini kaydetti.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber