GAMEK'in pasta yarışmasında ödüller sahiplerini buldu

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi Sanat ve Meslek Eğitimi Kursları (GAMEK) tarafından düzenlenen 'GAMEK 1. Yaş Pasta Yarışması'nda dereceye giren yarışmacılara ödülleri verildi.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 18 Aralık 2012 17:16, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

GAMEK tarafından M1 Alışveriş Merkezi'nde ünlü aşçı Oktay Aymelek'in katılıyla gerçekleşen ve 65 kişinin hünerlerini sergilediği yarışmada ilk üçe girenlere altın, 4 kişiye ise mansiyon ödülü verildi.

Büyükşehir Belediye Başkanı Asım Güzelbey, yaptığı açıklamada, GAMEK bünyesinde yetişen kursiyerlerin burada elde ettikleri bilgi ve becerilerle yaşamlarında daha rahat bir iş imkânı bulduklarını kaydetti. Başkan Güzelbey, "Baklavası ile ünlü olan Gaziantep'te Oktay Usta'nın katılımıyla pasta yarışması düzenledik. Biz insanların içindeki cevherleri ortaya çıkarmak istiyoruz. Bu insanlarımızın hünerlerini ortaya koymasını istiyoruz. Gaziantep'te yapılan tüm yemekler ve pastaların hepsi de birbirlerinden güzel olur." dedi.

GAMEK Genel Koordinatörü Ramazan Dündar ise birincisini düzenledikleri yaş pasta yarışmasını bundan böyle geleneksel hale getireceklerini belirtti.

Toplam 65 yaş pastanın yarıştığı GAMEK 1. Yaş Pasta Yarışması'nda jürilerden en çok oyu alan Sena Canseven'in yaptığı ?Yeşil Elma Pastası' birinci oldu. İkinciliği ?Nurtopu Pastası' ile Nurdan Alagöz kazanırken, üçüncülüğü ise ?Yaş Pasta' isimli pastası ile Sakine Durak kazandı. Mansiyon ödüllerini ise ?Vanilyalı Kelebek' pastasıyla Pakize Çetin, ?Kütük' pastasıyla ?Esin Erdem', ?Pekmezli Tarhanalı Kek' pastasıyla Hatice Çelikkalkan ve ?Rüya Yaş Pastası' ile Burcu Özcanlı kazandı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber