4 İl'de eğitime kar engeli

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 19 Aralık 2012 12:54, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Adıyaman'da eğitime kar engeli

Çelikhan ilçesinde yoğun kar yağışı nedeniyle ilk ve orta dereceli okullarda eğitime 1 gün ara verildi.

Kaymakam Ömer Dağdeviren, AA muhabirine yaptığı açıklamada, ilçede son 3 gündür yoğun kar yağışı olduğunu, bu nedenle bugün eğitime ara verildiğini belirtti.

Bu arada ilçeye bağlı çoğu köy yolunun kar yağışı nedeniyle kapalı olduğu, Özel İdare ekiplerinin yol açma çalışmalarını sürdürdüğü kaydedildi.

Öte yandan yağış nedeniyle ilçede zaman zaman elektrik kesintisi de yaşandı.


SİVAS

Sivas merkeze bağlı köylerde bugün ve yarın, Tunceli'nin Ovacık ilçesinde ise bugün eğitime ara verildiği bildirildi.

Sivas Milli Eğitim Müdürlüğü'nden yapılan duyuruda, ''Yoğun kar yağışı nedeniyle ilimiz merkez ilçeye bağlı tüm köy okulları ile taşımalı olarak merkeze taşınan öğrenciler için 19-20 Aralık tarihlerinde 2 gün süreyle eğitime ara verildi'' denildi.

Ulaş ilçesinde ise taşımalı eğitime bugün ara verildiği bildirildi. Ulaş Kaymakamı Ali Altınkaynak, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Yenikarahisar ve Baharözü beldeleri ile Küpeli, Kazanpınar, Gümüşpınar, Ekincioğlu, Yapalı, Akkaya, Bostankaya, Aşağıada, Gürpınar ve Tecer köylerinden taşımalı eğitim gören 104 öğrencinin bugün izinli sayılacaklarını belirtti.

Altınkaynak, ilçe merkezindeki okullarda eğitim-öğretimin devam ettiğini söyledi.

Tunceli'nin Ovacık ilçesinde de yoğun kar yağışı nedeniyle eğitime bugün ara verildiği bildirildi.


TUNCELİ

Tunceli'de etkili olan kar yağışı nedeniyle hafta sonuna kadar eğitime ara verildiği bildirildi.

Tunceli Milli Eğitim Müdürlüğü'nden yapılan yazılı açıklamada, il genelinde 17 Aralık'tan itibaren etkili olan kar yağışı nedeniyle İl Hıfzıssıhha Kurulu kararıyla kentte bugün eğitime ara verildiği anımsatıldı.

Kar yağışının etkisini artırarak devam etmesi üzerine İl Hıfzıssıhha Kurulu'nun tekrar toplandığı belirtilen açıklamada, il merkezindeki okullarda eğitime verilen aranın, kurulun aldığı karar doğrultusunda iki gün daha uzatıldığı kaydedildi.

İlçelerde ise kararın Kaymakamlıkların yetkisinde olduğu belirtildi.


KARS'TA OKULLARA KAR TATİLİ

Kars'ın Susuz ilçesinde yoğun kar yağışı nedeniyle okullar bir gün süre ile tatil edildi.

Edinilen bilgiye göre, yoğun kar yağışının etkili olduğu Susuz ilçesinde köy yollarının kapanması ve tipi nedeniyle ilçede öğretim gören ilk ve orta dereceli okullarda eğitime bir gün süre ile ara verildi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber