Kayıt dışı telefonlar 13 Aralık'da susacak

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 29 Ekim 2005 18:00, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Telekomünikasyon Kurumu Başkanı Dr. Tayfun Acarer, kayıt dışı telefonların 13 Aralık 2005 tarihinden itibaren hizmet alamayacağını ve kullanım dışı kalacağını söyledi.

Samsun'un Bafra İlçesi'nde, Telekomünikasyon Kurumu ile Bafra Ticaret ve Sanayi Odası (TSO) tarafından, Ziraat Odası Toplantı Salonu'nda, "Kayıp, kaçak, çalıntı telefonlarla ilgili düzenlemeler ve baz istasyonları" konulu bilgilendirme toplantısı yapıldı.

Toplantıya, Bafra Kaymakamı Bekir Dınkırcı, Bafra Belediye Başkanı Şükrü Neiş, Bafra İlçe Emniyet Müdürü Kemal Yayla, Bafra TSO Başkanı Rızvan Aksoy, AK Parti İlçe Başkanı Haluk Bülbül, Bafra Ticaret Borsası Başkanı Rasim Güler, okul müdürleri, sivil toplum örgütleri ve muhtarlar katıldı.

Telekomünikasyon Kurumu Başkanı Dr. Tayfun Acarer, yaptığı konuşmada, ticaret erbabını çok yakından ilgilendiren elektronik imza konusundaki çalışmalarının devam ettiğini söyledi. Acarer, "Bu imza ıslak imza olarak bildiğimiz, imzanın yerini bilgisayar ortamında alan bir imzadır. 2006 yılında mobil telefonlar hakkında Ulaştırma Bakanlığımız'ın belirlediği politika doğrultusunda, mobil sistemde görüntü de devreye verilecek. Kayıt dışı telefonlar 13 Aralık 2005 tarihinden itibaren işletmecilerden hizmet alamayacak ve kullanım dışı bırakılacaktır" dedi.

Telekomünikasyon Kurumu Kurul Üyesi Hüseyin Edis de, ülke genelinde 41 milyon telefonun bulunduğunu, bunun 19 milyonunun kayıtlı olduğunu vurgulayarak, "22 milyon telefon kayıt dışı" diye konuştu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber