Sporda şiddetle mücadele

Adana'da toplam 24 kişiye futbol müsabakalarında kötü tezahüratta bulunma, sahaya yabancı cisim atma, taşkınlık çıkarma ve yanıcı, yakıcı madde atmaktan işlem yapıldığı bildirdi.

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 20 Aralık 2012 09:50, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Adana Emniyet Müdürlüğü, yaptığı yazılı açıklamada PTT 1. Lig futbol müsabakaları öncesi, süresi ve sonrasında alınan etkin güvenlik önlemleri sayesinde olası üzücü hadiselerin önünü geçildiğini kaydetti.

Alınan bu tedbirler çerçevesinde ve yapılan kamera kayıtlarının incelenmesi neticesinde kimlikleri tespit edilen 24 kişiye ceza verildiği belirtilerek şunlar kaydedildi:

"15 Aralık 2012 tarihinde, Adanaspor A.Ş.- Karşıyakaspor arasında oynanan PTT 1. Lig futbol müsabakasında, 1 kişiye saha alanına yabancı cisim atmaktan, 6 kişiye müsabaka esnasında kötü ve çirkin tezahüratta bulunmaktan, 2 kişiye yanıcı ve yakıcı madde kullanmaktan, 1 kişiye spor alanlarında taşkınlık çıkarmaktan işlem yapıldı. 07 Ekim 2012 tarihinde Adana Demirspor - Adanaspor A.Ş. takımları arasında oynanan PTT. 1. Lig müsabakasında, 2 kişiye müsabaka esnasında tesislere zarar vermekten işlem yapıldı. 25 Kasım 2012 tarihinde Adanaspor A.Ş. - Torku Konyaspor takımları arasında oynanan PTT. 1. Lig müsabakasında, 1 kişiye kötü ve çirkin tezahüratta bulunmaktan olmak üzere, 6222 sayılı Sporda Şiddetin ve Düzensizliğin Önlenmesine Dair Kanun çerçevesinde toplam 13 kişiye adli işlem yapılmıştır. Ayrıca, Adanaspor A.Ş.-Karşıyakaspor takımları arasında oynanan müsabaka öncesinde alınan etkin önlemler ve aramalar neticesinde de bazı yanıcı, yakıcı, ezici, yaralayıcı maddeler ve kesici alet ele geçirilmiş olup gerekli işlemlere başlanılmıştır. Müsabaka öncesinde stadyuma giriş turnikelerinde yapılan alkol kontrolünde iki kişinin alkollü olduğu tespit edilmiş ve şahıslar müsabakaya alınmamıştır."

Adanalı vatandaşların ve spor camiasının desteğiyle son dönemde yapılan uygulamalar sonucunda spor alanlarında işlenen suçlarda ciddi düşüşler olduğuna da dikkat çekilen açıklamada, "Toplumsal yaşantımız açısından önemli bir yeri olan spor faaliyetleri, özellikle de futbol karşılaşmaları gençliğin bedenen ve ruhen sağlıklı yetişmesi, vatandaşlarımız arasındaki dostluk ve kardeşlik duygularının tesis edilerek toplumsal birlik, beraberlik ve barış ortamına katkıda bulunması açısından son derece önemlidir. Bu bağlamda; Emniyet Müdürlüğümüzce ilimizdeki bütün spor müsabakalarının Adanamıza yakışır bir şekilde, Fair-Play çerçevesinde yapılabilmesi amacıyla gerekli her türlü önlem alınmaya devam edilecektir" denildi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber