Kesk'ten yağmur altında iş bırakma eylemi

Denizli'de 2013 yılı bütçesini protesto eden KESK'e bağlı Büro Emekçileri Sendikası üyeleri, yağmur altına iş bırakma eylemi yaptı

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 20 Aralık 2012 12:56, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Tbmm'de görüşülen ve kabul edilen 2013 bütçesine tepki için sabahın erken saatlerinde Denizli Vergi Dairesi'nde toplanan Kamu Emekçileri Sendikası'na bağlı (KESK) Büro Emekçileri Sendikası (BES) üyeleri, iş bırakma eylemi yaptı. Geniş güvenlik önlemleri alan polisin yürüyüşe izin vermemesi üzerine kısa süreli gerginlik yaşanırken, eylemin Candoğan Parkı önünde yapılmasına karar verildi. Candoğan Parkı'na doğru yürüyüşe geçen grubu yönlendiren KESK Sözcüsü Yusuf Yurdakul, bu sırada kendilerinin önünde kaldırımda yürüyen polis ekiplerine, "Biliyoruz bizi çok seviyorsunuz, bizden ayrılmak istemiyorsunuz ama biz aramıza mesafe koymak istiyoruz" diye seslendi. Polis ekiplerinin açılmasıyla eylem yerine gelen grup, burada hükümet aleyhine slogan attı. Yoğun yağmur altındaki eylemde polisler yağmurluklarını giyerken, eylemciler de şemsiyelerle yağmurdan korunmaya çalıştı.

KESK Sözcüsü Yusuf Yurdakul, 2013 bütçesini kabul etmediklerini belirterek, "2013 bütçesi eğitim ve sağlığa değil, savaşa ayrılan bütçedir. Biz bu bütçeyi kabul etmiyoruz. Kaynaklar sadece halka aktarılmalı, savaşa bütçe istemiyoruz" dedi.

Yağmur altında yaklaşık 30 dakika süren eylem olaysız şekilde sona erdi. - DENİZLİ

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber