KESK, 2013 yılı bütçesini Meclis önünde protesto etti

Kaynak : DHA
Haber Giriş : 20 Aralık 2012 14:30, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Kamu Emekçileri Sendikaları Konfederasyonu (KESK), 2013 yılı bütçesini, Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM)'ne yürüyerek protesto etti.

Kızılay Milli Müdafaa Caddesi'nde toplanan grup üyeleri, ?Halk için bütçe' pankartı açtı. Kortej oluşturan grup üyelerib buradan Meclis'e yürüdü. Yürüyüş sırasında grubun geçtiği Genelkurmay Başkanlığı, Jandarma Genel Komutanlığı civarında emniyet güçleri yoğun güvenlik önlemi aldı. Yürüyüş sırasında çeşitli sloganlar atan grup üyeleri, Meclis Dikmen Kapı önünde toplandı.

KESK Başkanı Lami Özgen, 2013 yılı bütçesinin emekçinin bütçesi olmadığını belirterek, geri çekilmesi gerektiğini söyledi. Özgen, "Vergi yükü, dolaylı vergiler yolu ile emekçilerin sırtında, servet geliri üzerinden alınan vergi ise sıfır. Asgari ücret açlık sınırının altında. Eğitim ve sağlık hizmetleri ticarileşti. Bütçenin vergiler kanalı ile gelirleri artıyor, fakat halka yine bütçe yok." dedi.

Özgen, 2013 yılı bütçesini kabul etmediklerini yineledi. Özgen, bütçenin hazırlanmasında demokratik süreçlerin işlenmesi gerektiğini, sendikalar ve demokratik kitle örgütlerinin bütçe hazırlık süreçlerinde yer alması gerektiğini vurguladı. Özgen, daha sonra bütçenin kendileri açısından kabul görülmesi için gereken şartları dile getirdi. Kamu çalışanlarının, başta ücretleri olmak üzere, bütün haklarının özgür toplu pazarlık süreciyle belirlenmesi gerektiğini belirten Özgen, hükümetin KESK ile derhal yeniden toplu sözleşme masasına oturması gerektiğini sözlerine ekledi. Yapılan açıklamanın ardından grup üyeleri olaysız bir şekilde dağıldı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber