Yağışlar nedeniyle Tarsus'ta kriz merkezi oluşturuldu

Mersin'in Tarsus ilçesinde 3 gündür süren yağışlar nedeniyle kriz merkezi oluşturuldu.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 20 Aralık 2012 17:21, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Kaymakam Orhan Şefik Güldibi başkanlığında kurulan kriz merkezinde, ova köylerinde meydana gelen su taşkınlarında zarar gören vatandaşlar için alınması gereken acil önlemler masaya yatırıldı.

Kaymakam Güldibi, afet bölgesine takviye kamyon ve ekskavatör gönderilmesini, olası elektrik kesintilerine anında müdahale edilmesi için TEDAŞ ekiplerinin bölgeyi sürekli kontrol altında tutmasını istedi.Güldibi, gezici sağlık ekiplerinin 18 ayrı noktadaki yaklaşık 3000 çadır ile köy halkının olası sağlık sorunlarına karşı bölgede hazır olması talimatını verdi.

Kelahmet ve Çayboyu İlköğretim okullarının da sel nedeniyle tatil edildiğini belirten Kaymakam Orhan Şefik Güldibi, ?Çayboyu İlköğretim Okulu'nda 25 vatandaşımızı misafir ediyoruz. Yine bu iki köyde 200 vatandaşımıza yemek yardımı yaptık.? dedi.

Tarsus merkezindeki pansiyonlu okullarında hazır tutulması talimatını veren Güldibi, afet bölgesine ilk etapta çok acil 200 battaniye ve 100 yatak sevk edileceğini ve tarım arazilerinde zarar tespit çalışmalarının yapılacağını belirtti.

Emniyet ve jandarma güçlerinin bölgede güvenliği sağlamak için tedbirlerini artırdığını da belirten Güldibi, ? Afet bölgesindeki köylerde ve çadırlarda yaşayan vatandaşlar tek tek kontrol edilerek, suistimale meydan vermeden ihtiyaçları tespit edilecek. Mağdur durumdaki insanlara her türlü yardımı hızlı bir şekilde ulaştıracağız.? diye konuştu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber