Karşıyaka'da kan bağış günleri

Türk Kızılayı İzmir Kan Bağış Merkezi, Karşıyaka Kaymakamlığı ile birlikte Karşıyaka Geleneksel Kan Bağış Günleri'ni başlattı.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 20 Aralık 2012 17:41, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Kaymakamlık, kan sıkıntısının çözümüne destek vermek amacı ile kendilerine bağlı olan devlet kurumları ve sivil toplum kuruluşlarını, kan bağışı eğitimleri ve bağış kampanyaları konusunda harekete geçirdi.

Kampanya kapsamında ilk olarak kan bağışı konusunda bilinçli bir kitle hedefi ile Karşıyaka Sağlık Grup Başkanlığı'nın desteğinde ilçede çalışan 80 aile hekimine, kaymakamlığa bağlı diğer devlet kurumlarında çalışan 214 personele, İlçe Müftülüğü ve bağlı camilerinde çalışan 112 din görevlisine, Karşıyaka bölgesindeki 26 mahallenin muhtarına, 27 sivil toplum kuruluşunun başkan ve üyeleriyle bölgede bulunan 15 lisenin son sınıflarındaki 2 bin 700 öğrenci ve onların öğretmenlerine, güvenli kan temini programıyla ilgili eğitim semineri verildi.

Konu hakkında bir açıklama yapan Karşıyaka Kaymakamı Mehmet Emin Avcı, kampanyanın temel amacının ilçe halkının kan bağışı konusunda bilgi sahibi ve bilinçli olmasını sağlayarak, Kızılay'ın bilinçli ve gönüllü bağışçısı olmaları olduğunu belirtti.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber