Bursa'da kasaplar denetlendi

Bursa merkez Osmangazi Belediyesi Zabıta ekipleri, halk sağlığını korumak amacıyla gıda denetimlerini sürdürüyor.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 21 Aralık 2012 09:32, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Bursa merkez Osmangazi Belediyesi Zabıta ekipleri, halk sağlığını korumak amacıyla gıda denetimlerini sürdürüyor. İlçedeki kasaplara yönelik denetimlerde, belge ve hizmet yönünden eksiklikleri olan iş yerleri hakkında tutanak tutuldu.

Şehreküstü, Tuz Pazarı ve hanlar bölgesinin çevresindeki kasaplara yönelik denetimlerde, ruhsat, iş yeri çalıştırma belgesi, temizlik, hijyen ve ürün sağlığı gözden geçirildi. Tezgâhlardaki ürünlerin yanı sıra, soğuk hava depolarındaki et ve kullanılan metal malzemeleri tek tek kontrol eden yetkililer, sağlık yönünden sakıncalı buldukları malzeme ve ürünleri bir tutanakla kayıt altına aldı. Eksikliklerin giderilmesi konusunda iş yerlerine süre verip uyaran yetkililer, verilen süre içerisinde gerekli tedbiri almayan iş yerlerinin ruhsatlarının iptal edileceğini söyledi.

KASAPTA HAZIR KIYMA SATIŞI ÖZEL İZNE BAĞLI

İş yeri sahipleri ayrıca 15 gün önce yürürlüğe giren Türk Gıda Kodeksi Et ve Et Ürünleri Tebliği'ndeki değişiklikler konusunda uyarıldı. Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı'nın 5 Aralık 2012 tarihinde yürürlüğe giren yönetmeliğine göre, kasap tezgâhlarında çekilmiş hazır kıyma, parçalanmış kuşbaşı ve benzeri et ürünleri satılamayacak. Bu ürünler ancak müşterinin talebi üzerine hazırlanıp satılabilecek.

Kırmızı et dışında, beyaz et ve süt ürünleri satışının da ayrı izne tabi olduğunu belirten yetkililer, beyaz ve kırmızı et ile süt ürünlerini birlikte satan iş yerlerini tek tek uyarıp tutanak tuttu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber