Ünye'de 60 ünite kan bağışı yapıldı

Ünye Belediyesi, Özel Ünye Çakırtepe Hastanesi ve Ordu Kızılay İl Müdürlüğü tarafından Ünye Belediye Kültür Sitesi'nde düzenlenen kampanyada 60 ünite kan toplandı.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 21 Aralık 2012 09:48, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Ünye Belediye Başkan Yardımcısı Kemal Çöp, ?Kan bağışı konusunda biraz daha duyarlı olmamız gerekiyor. Türkiye'de ortalama 2 milyon kan ihtiyacı mevcut. Türkiye ortalamasında kan bağış oranı çok düşük. Kan üretilemeyen tek ilaçtır, tedavi aracıdır. Verdiğimiz bir ünite kan kaç insanın hayatını kurtaracaktır. Kızılay bu konuda Türkiye'de çok büyük bir sorumluluğu, çok büyük bir sosyal projeyi geliştirmektedir. Kızılay, kan bağışı yapan herkesten aldığı kanları bedelsiz olarak hastanelere vermektedir. Sosyal güvenceleri olan vatandaşlarımızın tamamı bu kandan hiçbir ücret ödemeden faydalanmaktadır.? dedi. Çöp, kan bağışı yapan herkese teşekkür etti.

Ordu Kızılay Kan Bağışı Merkezi görevlisi Dr. Özgür Bakan, Ünye'nin, kan bağışına duyarlı ilçeler arasında olduğunu söyledi. Düzenli olarak yılda 4 kez kan bağışı yapılabileceğini vurgulayan Dr. Bakan ?Verdikleri kana ileride kendi ihtiyaçları da olabilir. Biz hastalarımıza sağlıklı, güvenilir kanları götürmeye çalışıyoruz.? diye konuştu..

Ünye'de belediye personeli, hastane çalışanları, mahalle muhtarları başta olmak üzere 70 kişi kan bağışı yaparak kampanyaya destek verdi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber