Kahvehanede bir kadın, iki polis

Türk Kadınlar Birliği Gümüşhane Şubesi ve Toplum Destekli Polislik Şube Müdürlüğü kendi projelerine yönelik tanıtımlar için birlikte hareket ederek, kahvehanelerde bulunan erkeklerle yüz yüze görüşmeler yapıyor.

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 22 Aralık 2012 16:15, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Çalışmalar kapsamında çay ocakları ve kahvehane gibi erkek nüfusun daha yoğun olarak bulunduğu işletmelere ziyaretler edilirken, birebir görüşmelerin yanı sıra içeriğinde kadına yönelik şiddet ve İl Emniyet Müdürlüğünün çalışmalarını anlatan broşürlerin dağıtımları gerçekleştiriliyor.

Bu görüşmeler sırasında Türk Kadınlar Birliği Gümüşhane Şubesi'nin çalışmaları hakkında bilgiler aktardıklarını ifade eden Şube çalışanı Kıymet Koyun, gösterilen ilgiden oldukça memnun kaldığını belirtti.

Bu tür bir çalışma içerisinde bulunmadan önce, alabileceği tepkiler nedeniyle çekincelere sahip olduğunu kaydeden Koyun, "Bir bayan olarak acaba ne düşünürler diye merak ettim. Ama projemizden, çalışmalarımızdan, derneğimizden bahsedince olumlu karşıladılar, kızları gibi evlatları gibi davrandılar. Katılımcı formuna isim yazmalarını çok beklemiyordum. Onu doldurmaları beni çok mutlu etti" diye konuştu.

Dağıtımını yaptıkları broşürlerin içeriğinde hukuksal, sosyal ve dini açıdan kadın haklarını anlatan bilgilerin olduğunu ifade eden Koyun, erkeğin kadına nasıl davranması gerektiğine yönelik ayet ve hadislerin broşürlerde yer aldığını söyledi. Ön yargıların büyük bir oranda yıkıldığını kaydeden Koyun, Gümüşhane'de bulunan bütün kahvehane ve çay ocaklarını, polis memurları ile birlikte dolaşacaklarını sözlerine ekledi.

Toplum Destekli Polislik Şube Müdürlüğü memurları ise İl Emniyet Müdürlüğünün çalışmaları hakkında vatandaşları bilgilendirdiklerini kaydederek, bu günün suçlularının geçmişte çocuk olduğunu hatırlatarak, şimdiki çocukların gelecekte suçlu olmaması için faaliyetlerini sürdürdüklerini söyledi. Polislerin üniformalı birer vatandaş olduklarını belirten memurlar, " Şunu biliyoruz ki, mutlu bir aile ortamında büyüyen çocuklar suça daha az karışıyor. Bizlerde buna yönelik projelerimizi, çalışmalarımızı aktarıyor bilgilendirmeler yapıyoruz. Bunun yanında Kadınlar Birliği çalışanlarına yardımcı olarak ziyaretler gerçekleştiriyoruz" diye konuştu.

Yapılan organizasyon sonucu Torullular Derneğine kadar gelen görevlilere teşekkür ettiklerini ifade eden dernek yönetim kurulu üyesi Aydın Şahiner ise bu faaliyetlerin sivil toplum kuruluşları kadar kendilerini de ilgilendirdiğini, projeleri gönülden desteklediklerini söyledi. - Gümüşhane

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber