Öğrenciler serbest kıyafet uygulamasını tartıştı

Milli Eğitim Bakanlığı tarafından önümüzdeki eğitim, öğretim döneminde hayata geçirilecek olan okullarda serbest kıyafet uygulamasını öğrenciler tartıştı.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 24 Aralık 2012 11:13, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Ankara'nın Polatlı ilçesinde faaliyet gösteren Özel Samanyolu Lisesi öğrencileri, okullarda serbest kıyafet uygulamasının olumlu ve olumsuz yönlerini masaya yatırdı. 10. sınıf öğrencilerinden oluşan iki grup, edebiyat öğretmeni Yılmaz Kılıçlı moderatörlüğünde 'Serbest kıyafet mi? Forma mı?' konusunu tartışarak birbirlerinin tezlerini çürütmeye çalıştı.

Okulun konferans salonunda düzenlenen tartışmayı, okul müdürü Mehmet Maya, öğretmenler, öğrenci velileri ve öğrenciler izledi. Serbest kıyafet tezini savunan öğrenciler, bir yıllık kıyafet alışverişi yaparak maliyetinin düşüklüğünü gösterirken, forma tezini savunan öğrenciler ise serbest kıyafet örneğini göstermek için sahneye davet ettiği öğrencilerin farklılıklarını ortaya koydu.

Özel Samanyolu Eğitim Kurumları Müdürü Mehmet Maya, öğrenciler arasında gerçekleşen münazarada kazanıp, kazanmamanın fazlı bir öneminin olmadığını söyledi. Maya, ?Asıl amacımız; öğrencilerin bir fikri savunmayı öğrenmeleri, savundukları fikri her yönüyle araştırmaları ve bu fikirleri topluluk karşısında ifade edebilme yeteneklerinin geliştirmeleri.? dedi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber