Akdeniz Üniversitesi arsasını bağışladı, kampüse üç okul yapılacak

Akdeniz Üniversitesi (AÜ), kampüsüne; anaokulu, ilkokul ve ortaokul yapılması için 21 bin metrekare büyüklüğündeki arsasını tahsis etti.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 24 Aralık 2012 17:42, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

AÜ'nün bağışladığı alana toplam 52 derslikten oluşan 11 milyon liralık okul binaları yapılacak. Üniversitenin bağışladığı arsa bölgedeki okul sıkıntısına da çare olacak. Okullar hizmete girdiğinde halen 40'ın üzerinde olan sınıf mevcutları 20'ye düşecek. Okullar üstün yetenekli çocuklara da hizmet verecek.

Akdeniz Üniversitesi'nin batı girişinde bulunan arsanın İl Milli Eğitim Müdürlüğü'ne 29 yıllığına tahsisine ilişkin Antalya Valiliği'nde protokol imza töreni düzenlendi. Valilik makamındaki törene Vali Dr. Ahmet Altıparmak, AÜ Rektörü Prof. Dr. İsrafil Kurtcephe ve İl Milli Eğitim Müdürü Osman Nuri Gülay katıldı.

Antalya'da göreve başladığı günden bu yana ikinci arsa protokolüne imza atıldığı bilgisini paylaşan Vali Altıparmak, ?Üniversite kampüsü içinde ilkokul, ortaokul ve anaokulu yapılacak 21 bin metrekare büyüklüğündeki arsayı bize bağışlıyorlar. Biz bunun karşılığında hem devletin hem hayırlarımızın katkılarıyla okul yapacağız. Üniversitemiz kampusu içinde güzel bir eğitim hizmet binası olmuş olacak.? dedi. Anaokulunu yaptıracak hayırseverin hazır olduğunu ifade eden Altıparmak, yakında okulun inşaatına başlanacağını belirtti.

Rektör Prof. Dr. İsrafil Kurtcephe de ?Orası bir eğitim kampüsü. İçinde anaokulundan başlayarak üniversiteye kadar her birinin yer alması bir bütünlük arz etmiş olacak. Oraya gelen çocuklar farklı bir hava teneffüs etmiş olacak. Bizim bir eksiğimizdi. Bugüne kadar Antalya için pek çok projeye imza attık. İnşallah bu proje de güzel olacak ve amaca hizmet edecek diye düşünüyorum.? diye konuştu.

Rektör Kurtcephe, hizmete girecek okulların aynı zamanda AÜ Eğitim Fakültesi'nde okuyan öğrencilerin uygulama alanı olacağını da sözlerine ekledi.

OKUL YERİ KONUSUNDA SIKINTI VAR

Arsası 29 yıllığına AÜ tarafından tahsis edilen okullar, Konyaaltı ve Uncalı bölgesine hizmet verecek. Anaokuluna, AÜ personeli de çocuklarını gönderebilecek. Anaokulu 4, ilkokul ve ortaokul 24'er derslikten oluşacak. Okullarda üstün İnşaatlar tamamlandığında toplam derslik sayısı 52 olacak. Bölgede okul arsası bulunmadığı için ciddi sıkıntı çektiklerini anlatan Milli Eğitim Müdürü Osman Nuri Gülay, ?Mevcut okullar ihtiyacı karşılamıyor. Şuan sınıf mevcutları 43?44 öğrenci. Bu okullar hizmete girdiğinde sınıf mevcutları 20 öğrenciye düşecek.? dedi.

Ankara'da Orta Doğu Teknik Üniversitesi ve Hacettepe Üniversitesi ile Kayseri'de Erciyes Üniversitesi kampüslerinde da Milli Eğitim Bakanlığı'na bağlı okullar bulunuyor.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber