Memur korosu görücüye çıktı

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 01 Kasım 2005 09:50, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Vakıflar korosu görücüye çıkarak, gazetecilerden tam not aldı.

Vakıflar Genel Müdürlüğü, memur, hizmetli, daire başkanlığı unvanlarında sanata yatkın ve ilgisi bulunanlardan Türk Halk Müziği, Türk Sanat Müziği ve tasavvuf müziğinden oluşan bir koro kurdu. Amaç, Vakıflar Genel Müdürlüğü'nün sanata olan yüzünü ortaya çıkarmak ve kamuoyuna sunmak olduğunu açıklayan Genel Müdür Yusuf Beyazıt, koradaki çalışanlarıyla bir kaç eseri birlikte seslendirirken, basından tam not aldı. Vakıflar Genel Müdürü Yusuf Beyazıt ve çalışanları basın mensuplarıyla iftarda biraraya geldi. Genel Müdürlük binasında verilen iftar yemeğinde basın mensuplarına bir sürprizleri olduğunu açıklayan Genel Müdür Beyazıt, kurum çalışanlarından oluşan koroyu tanıtıp, mini bir konser verdirdi.

İlahi ve Türk Sanat Müziği'nden eserlerin seslendirildiği vakıf korosu, gazetecilerin takdirini kazandı. Beyazıt, koroyu kurmalarında amaçlarla ilgili olarak, "Personele moral ve motivasyon kazandırabilmek için böyle bir koru kurduk. Koruyu tamamen kendi çalışanlarımızdan sanata ilgisi ve yeteneği olan arkadaşlarımız oluşturdu. Koromuz, önemli günlerde ilahiler, tasavvuf ve sanat müziği seslendiriyorlar. Bu koronun en önemli kuruluş gayesi Vakıfların sanata olan yüzünü ortaya çıkarmaktır" dedi.

Çalışanlarıyla birlikte ilahi ve sanat müziği söyleyen Genel Müdür Beyazıt, vakıf korosunun oluşturulmasıyla birlikte özellikle büyükelçilikler ile belediyelerden yoğun talep gördüğünü söyledi. Koronun kurulmasının faydalarından birinin de çalışanların işe karşı motivasyonlarını olumlu yönde etkilediğini sözlerine ekleyen Beyazıt, "Çalışanlarımızın moralleri daha iyi olup, hayata bakış açıları değişiyor" diye konuştu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber