Eğitim-Sen tüm Türkiye'de eylem hazırlığında

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 01 Kasım 2005 13:56, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Eğitim-Sen Genel Başkanı Alaaddin Dinçer, ekonomik, sosyal, özlük ve demokratik taleplerinin gerçekleştirilmesini sağlamak amacıyla Türkiye'nin dört bir yanında eylemlere başlayacaklarını bildirdi.

Eğitim-Sen'in, eğitimin bir insan hakkı olduğu gerçeğinden hareketle, herkese eşit ve parasız eğitim talebini ısrarla savunduğunu hatırlatan Dinçer, her yıl tüm anaokulu ve ilköğretim birinci kademe öğrencilerine ücretsiz süt ve beslenme hakkı verilmesi, tüm çocukların yılda iki kez sağlık taramasından geçirilmesi gerektiğini de vurguladı.

"Ekonomik, sosyal, özlük ve demokratik taleplerimiz için Türkiye'nin dört bir yanında eylemelere başlıyoruz" diyen Dinçer, "4688 Sayılı Kamu Görevlileri Sendikaları Kanunu değiştirilerek, kamu emekçilerine grev ve toplu sözleşme hakkı tanınmalıdır. Milli Eğitim Bakanlığı'nca verilen eğitime hazırlık ödeneğinin iki taksit halinde toplam 800 YTL olarak verilmesini ve sadece öğretmenlerin değil, tüm eğitim ve bilim çalışanlarının eşit olarak yararlanmasını talep ediyoruz. Hizmetli ve memurların yaptıkları işlerin niteliği ve çalışma koşulları göz önünde bulundurularak, 250 YTL ek özel hizmet tazminatı ödenmelidir" diye konuştu.

7-21 Kasım tarihleri arasında, hükümet, parlamentoda bulunan siyasi partiler ve komisyon başkanlarıyla görüşerek, talepleriyle ilgili dosyalar sunacaklarını ifade eden Dinçer, "Eğitim bütçesinin görüşülmesi öncesinde 19-20 Kasım 2005 tarihinde Ankara'da Milli Eğitim Bakanlığı ve Başbakanlık önünde basın açıklamaları ve diğer illerde ise alanlarda yürüyüş ve basın açıklaması yapılacaktır. 24 Kasım-27 Kasım tarihleri arasında üretimden gelen gücümüzün kullanılması dahil olmak üzere binlerce eğitim emekçisinin katılımıyla İstanbul'dan Ankara'ya "Eğitimcilerin Büyük Yürüyüşü" gerçekleştirilecektir. 25 Kasım Cuma günü Türkiye genelinde hizmet üretiminden gelen gücümüzü kullanarak, eğitim ve bilim hizmeti sunmayacağız" dedi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber