Vali Küçük: Safranbolu kültür ve doğa turizminde iddialı bir konuma geldi

Karabük Valisi İzzettin Küçük, Safranbolu'nun Tokatlı Kanyonu ve Kristal Teras ile kültür ve doğa turizminde iddialı bir konuma geldiğini söyledi.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 25 Aralık 2012 18:56, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

TRT Haber kanalında canlı olarak yayınlanan ve sunuculuğunu Ercan Çelik'in yaptığı 'Gündem' programı, Safranbolu'nun birçok güzelliğini izleyicileriyle paylaştı. Programa konuk olan Vali İzzettin Küçük, Safranbolu'nun kültür ve doğa turizminde iddialı bir konuma geldiğini vurgulayarak, ?UNESCO'nun Dünya Miras Kentleri arasında yer alan Safranbolu, korumacılığın başkenti unvanının yanında, muhteşem doğal güzellikleri ile de ön plana çıkmaya başladı. Bu anlamda ilçede bulunan birçok kanyonu gezilebilir konuma getirerek turizmin hizmetine soktuk. Bunun yanında üzerinde bulunduğumuz Kristal Teras'ın dünyada birkaç örneği bulunmaktadır. Çok özel malzemelerden yapılmıştır. Yerden 80 metre yükseklikte yapılan bu cam terası gezenler kanyonun muhteşem güzelliğinin tadına varacaklardır. Yine yakın bir zamanda hizmete açtığımız Minyatür Saat Kuleleri ve Bilgisayar Müzesi de tarihi kente gelenlere değişik bir gezi alternatifi sunacaktır.? dedi.

Programa konuk olan Safranbolu Kaymakamı Gökhan Azcan ve Safranbolu Belediye Başkanı Necdet Aksoy da Safranbolu'nun yöresel ürünleri hakkında bilgiler verdi. Canlı olarak yayınlanan program Karabük Üniversitesi Ana Mehteran Takımı'nın gösterisi ile son buldu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber