22 bin İngiliz turist Antalya'da tarihi ören yerlerini gezdi

Antalya bölgesinde bu yıl 22 bin İngiliz turist, kültür turuna çıkarak tarihi ören yerlerini ziyaret etti.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 25 Aralık 2012 19:02, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Londra Kültür, Sanat ve Arkeoloji Vakfı Başkanı ve kültür turizmi uzmanı Doç. Dr. Denise Allen, Side Antik Kent'te yaptığı açıklamada, 2012 yılı içinde 22 bin İngiliz turistin kültür turuna çıktığını söyledi.

Geçen yıl 14 bin İngiliz'in Antalya'da kültür turuna çıktığını belirten Allen, turun 12 gün sürdüğünü bu süre içinde Gazipaşa'dan Antalya'nın Muğla Fethiye ilçesi sınır beldesi Kınık'a kadar olan tüm antik kentleri gezdiklerini kaydetti.

Tura genelde tarih ve kültür meraklılarının katıldığını belirten Allen, dünya genelinde ise her yıl 400 bin kişinin dünyanın değişik ülkelerinde tarihi ören yerlerini gezdiğini söyledi.

Dünyada kültür turizminde lider ülkenin İngiltere, Çek Cumhuriyeti, İtalya ve Fransa olduğunu aktaran Allen, Türkiye'nin de 5'nci ülke olduğunu dile getirdi.

Allen, "Antalya, deniz, kum ve güneş turizminde olduğu gibi kültür turizminde de öncü bir şehir. Antalya'da çok sayıda antik şehir olması bölgeyi cazip kılıyor. Xanthos Antik Kent UNESCO koruması altında olduğu için Avrupalı kültür turizmi tutkunları için en çok merak edilen ören yeri. İkinci sırada Perge ve üçüncü sırada Side Antik Kent merak ediliyor. " diye konuştu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber