Bakan Şahin: Esnek çalışma modelini hayata geçiriyoruz

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 25 Aralık 2012 19:56, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Şahin, Türkiye Vodafone Vakfı ?Teknolojide Kadın Hareketi Sertifika Dağıtım' programına katıldı. İş hayatında kadın istihdamını artırmaya çalıştıklarını belirten Bakan Fatma Şahin, ?İstihdamda kadın oranını artırırken, kreş desteği ile beraber, esnek çalışma modelinin sosyal güvenlik ayağını oluşturuyoruz. AB ortalamalarında yüzde 60 kadın istihdam oranında yüzde 40'ı yarı zamanlı çalışıyor. Emekli olduğum zaman ne olacak kaygısı çözülmüş durumda. Çalışma Bakanlığımız ile bu modeli çalışıyoruz.? dedi.

Güneydoğu Anadolu İhracatçı Birlikleri salonunda gerçekleşen toplantıda konuşan Bakan Şahin, ekonomide başarı sağlamak için istihdamda kadın oranının artırılması gerektiğinin altını çizdi. Teknolojinin önemine vurgu yapan Bakan Fatma Şahin, teknolojinin imkanlarından istifa etmenin çok önemli olduğunu kaydetti. Esnek çalışma modeli ile ilgili olarak Çalışma Bakanlığı ile ortaklaşa çalışıldığını vurgulayan Bakan Şahin şunları kaydetti: ?0-3 yaş grubundaki çocukların desteklenmesi için çalışmalar yapıyoruz. Emekli olduğum zaman ne olacak kaygısı çözülmüş durumda. Çalışma Bakanlığımız ile bu modeli çalışıyoruz. Esnek çalışma modelinde de istediği zaman dilimi içerisinde ne kadar çalışırsa, o kadar para alacağı ve o kadar da Sosyal Güvenlik Sistemi'nin içine girdiği yeni bir sistemi hayata geçiriyoruz.?

Yasaları kadına yönelik pozitif ayrımcılık yaparak tekrar yapılandırdıklarını ifade eden Bakan Şahin, ?10. Maddeyi değiştirdik. 41. Maddeyi değiştirdik. 90. Maddeyi değiştirdik ve değiştirdiğimiz maddeler kadının lehine değiştirdik. Eşitsizlik durumunda devlet gerekli müdahaleyi yapar diye pozitif ayrımcılığın anayasal ayrımcılığın alt yapısını oluşturduk.? diye konuştu.

Kadın istihdamını ve girişimini artırmanın aslında bir hükümet politikası olması gerektiğine dikkat çeken Türkiye Girişimcilik Vakfı Başkanı Faruk Eczacıbaşı, çalışmayan kadınların çalışmasını sağlamak ve onları girişimciliğe teşvik etmek olduğunu söyledi. Girişimciliğin teknolojiyi kullanmadan olmayacağını açıklayan Eczacıbaşı, bu noktada devreye girmek istediklerini ifade etti. Eczacıbaşı, ?Türkiye'de okuma yazma bilmeyen 15-24 yaş arası 392 bin 632 genç var. Bunların 307 bini bayan. Kadının ikinci sınıf vatandaş olarak yürümemesini sağlamak istiyoruz.? şeklinde konuştu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber