Öğrenciler hepatit B ve C'ye karşı uyarıldı

Afyonkarahisar Belediyesi Kent Konseyi Sağlık Çalışma Grubu tarafından lise öğrencileri, Kronik Hepatit B ve C konusunda bilgilendirildi.

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 25 Aralık 2012 21:06, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Afyonkarahisar Belediyesi Kent Konseyi Sağlık Çalışma Grubu tarafından lise öğrencileri, Kronik Hepatit B ve C konusunda bilgilendirildi.

Belediye'den yapılan açıklamada, Ali Çetinkaya Kız Meslek Lisesi'nde gerçekleştirilen seminer, Afyonkarahisar Devlet Hastanesi Enfeksiyon Hastalıkları ve Klinik Mikrobiyoloji Uzmanı Doktor Berna Bozca tarafından verildi.

11. sınıf öğrencilerine yönelik gerçekleştirilen seminerde, Kronik Hepatit B ve C ile ilgili bilgi veren Bozca, seminerde yaptığı konuşmada Hepatit B ve C'nin sinsice ilerleyen kronik bir hastalık olduğunu, belirtileri olmadığı için dikkat edilmesi gerektiğini kaydetti.

Hastalığın her yaş grubu için geçerli olduğunu ifade eden Bozca, şunları kaydetti:

"Hastalık tedavi edilmediği takdirde 40-50'li yaşlarda siroz ve karaciğer kanserine neden olabilir. Hastalık kan yoluyla ve cinsel temasla bulaşıyor. Kanla temas eden tırnak makası ve tıraş bıçaklarının ortak kullanımının da hastalık bulaşabiliyor. Kan tahlili yapılarak hastalık tespit edilebilir. Yapılan teşhise göre, iğne ve hapla tedavisi mümkün. Geçen yıl yaklaşık 3 bin öğrenciye verdiğimiz eğitim bu yıl da devam edecek. İlimizdeki orta öğretim düzeyindeki tüm okullarda benzer seminerler düzenleyeceğiz."

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber