İlçedeki tüm araçlar hafızasında kayıtlı

Kayseri'de, yaşadığı ilçedeki araçların plakalarını ve sahiplerini ezbere bilen ilkokul mezunu emekli işçi, güçlü hafızasıyla şaşırtıyor. Peki, emekli işçi bunu nasıl yapıyor?

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 27 Aralık 2012 11:42, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

İncesu ilçesinde yaşayan Bekir Karaçiftçi (51), AA muhabirine yaptığı açıklamada, küçük yaşlardan itibaren araçların plakalarını ezberlediğini söyledi.

Bunun kendisi için bir alışkanlık haline geldiğini ifade eden Karaçiftçi, şunları anlattı:

''Çocukken düşüp başımdan yaralandım ve ameliyat oldum. Ancak, tam olarak iyileşemedim. Bu nedenle de ilkokuldan sonra okuyamadım. İlerleyen dönemlerde de yürüyüşümde ve konuşmamda sıkıntılar ortaya çıkmaya başladı. Bunun için İncesu Belediyesi'nde 18 yıl çalıştıktan sonra malulen emekli oldum. Hafızam çok güçlüdür. Belediyede birlikte çalıştığım 15-20 arkadaşımın sosyal güvenlik numaralarını ezbere bilirim.

İlçemiz son yıllarda büyüdü ve gelişti. İncesulu olmamasına rağmen burada ikamet eden çok sayıda kişi var. Ancak, İncesulu herkesin araçlarını, plakaları, marka ve modelleriyle ezbere bilirim. Hatta hangi tarihte kime satmış, kimden almış onları da bilirim. Plakayı bir defa görmem hafızama kaydetmem için yeterli. Hafızamda yaklaşık 2-3 bin araç kayıtlı.''

Karaçiftçi, uzun yıllar belediyede araçların temizlik işlerini yaptığını belirterek, bu sayede belediyeye ait tüm otomobil ve otobüslerin de plakalarını ezbere bildiğini kaydetti.

Polislerin geçmişte ilçede trafik kazası olduğunda plakası tespit edilemeyen araçları kendisine sorduklarına dikkati çeken Karaçiftçi, ''1970-1980'li yıllarda bilgisayar yoktu. Araç kayıtları dosyalar taranarak bulunurdu. İlçedeki tüm araçları ezbere bildiğim için trafik kazası olduğunda plakası ya da marka ve modeli tespit edilemeyen araçları bana sorarlardı. 2-3 günde bir evimize polisler bilgi almaya gelirdi'' diye konuştu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber