Atık pil karşılığında sakız veren makineyi çocuklar çok sevdi

Muğla Belediyesi tarafından çocukların atık pil toplama kampanyasına ilgisini artırmaya yönelik olarak kullanılan sakız veren atık pil toplama makinesi büyük ilgi gördü.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 27 Aralık 2012 19:59, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Muğla Belediyesi Çevre Mühendisi Erdem Şenel yaptığı açıklamada, ?Eski belediye binasına yerleştirilen makinelerde son 5 ay içerisinde yaklaşık 2 bin 700 adet pil toplandı. Bir adet küçük pilin yaklaşık 4 metreküp toprağı kullanılamaz hale getirebileceği düşünüldüğünde, ortalama 10 bin 800 metreküp toprağı kirletme potansiyeli olan pillerin çöpe atılması özellikle çocuklarımız sayesinde engellenmiş oldu. Kullanılabilir durumda olan pilleri iade eden makine çocuklara tasarruf konusunda da örnek olmaktadır.? dedi.

2011-2012 eğitim öğretim yılı içerisinde Taşınabilir Pil Üreticileri ve İthalatçıları Derneği ile Muğla ili içerisinde yapılan atık pil toplama yarışmasında, Atatürk İlköğretim Okulu'nun birinci olarak masa tenisi masası almaya hak kazandığını belirten Şenel, "2012-2013 eğitim öğretim yılı yarışması için ödüllerini arttıran dernek Muğla ili genelinde öğrenci başına en fazla atık pil toplayan okula fotokopi makinesi, spor malzemeleri ve satranç takımları hediye olarak vereceğini belediyemize bildirdi. 2011-2012 eğitim öğretim yılı içerisinde 470 kilogram pil toplayan belediyemiz sınırları içerisindeki okullarda, 2012-2013 eğitim öğretim yılı içerisindeki hedefimiz 700 kilogramdır. Okullarımız dahil olmak üzere 95 noktada 161 adet pil kutumuz mevcut olup ve bu sayıyı arttırmak için talep eden iş yerleri, kamu kurum ve kuruluşlarına ücretsiz olarak atık pil kutusu veriyoruz.? ifadelerini kullandı.

Erdem Şenel, önümüzdeki dönemlerde çeşitli kampanyalarla çocuklara geri dönüşüm için bilgilendirme çalışmalarının devam edeceklerini sözlerine ekledi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber