Köy okulu velilerine bilgisayar kursu

Trabzon'un Sürmene ilçesi'ne bağlı Aksu köyü Aşağı Aksu İlköğretim Okulu'nda veliler, çocuklarının eğitim gördüğü bilgisayar sınıfında kurs alarak bilgisayar öğrenmeye çalışıyor.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 28 Aralık 2012 13:12, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Aşağı Aksu İlköğretim Okulu, Milli Eğitim Bakanlığı'nın 'Okullar Hayat Olsun' projesi kapsamında hayata geçirdiği bilgisayar kursunda 14 veli bilgisayar öğreniyor. Haftada iki saat bilgisayar öğrenmeye çalışan veliler uygulamadan memnun olduklarını belirtti.

Aşağı Aksu İlköğretim Müdürü Yavuz Üstündağ, okullarının köy okulu olması ile birlikte kursa gösterilen ilgiden memnun olduğunu söyledi. 14 velinin kursa iştirak ettiğini ve kursun yaklaşık 2 ay süreceğini belirten Üstündağ, "Dokuz farklı köyden kendi imkânları ile okulumuza geliyorlar, hepsinde bilgisayarı öğrenme arzusu var." dedi. Okuma yazma bilmeyen 60 yaşındaki Ayşe Çakır isminde bir velinin olduğunu söyleyen Üstündağ, "Bu şekilde azimli olan büyüklerimizin heyecanına ortak oluyoruz. Bu da bize ayrıca mutluluk veriyor." diye konuştu.

Bundan önce 2 kez cenaze yıkama kursu düzenlediklerini söyleyen Üstündağ, "Uygulamalı şekilde cenaze yıkama ve kefenleme işlemini gösterdik. İki kursta toplam 30 öğrenciye sertifika verdik." bilgisini verdi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber