Acar: Türkiye'de örnek alınması gereken bir kurum varsa o da SGK'dır

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 28 Aralık 2012 13:19, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) Destek Hizmetleri Daire Başkanlığı, ''ISO 22000 Gıda Güvenliği ve Yönetimi Sistemi Kalite Belgesi'' aldı.

SGK'dan yapılan açıklamaya göre, Sosyal Güvenlik Kurumu Başkanı Fatih Acar, kalite belgesi sertifika törenine katılarak konuşma yaptı.

Acar, konuşmasında, reform öncesinde üç ayrı sosyal güvenlik kurumunun eski hizmet binaları ve yemekhanelerinin olduğunu hatırlattı.

Reform sürecinden sonra 24 bin 500 çalışanın seferberliğiyle, kendilerine emanet edilen kurumu bu noktaya getirdiklerini vurgulayan Acar, ''İddia ediyorum, şu anda Türkiye'de örnek alınması gereken bir kurum varsa bu Sosyal Güvenlik Kurumu'dur'' görüşünü bildirdi.

Acar, 2008'de birimleri tek tek gezdiğinde gördüğü manzara karşısında üzüldüğünü belirterek, fiziki hizmet mekanlarının yenilenip pırıl pırıl mekanlar haline getirilmesi için çalıştıklarını vurguladı.

Bir kurumun başarısının çalışanlarına verdiği değerle ilgili olduğuna işaret eden Acar, ''Biz 'Türkiye'nin en önemli kurumuyuz' diyorsak, her şeyden önce kendi iş arkadaşlarımızın çalışma mekanlarını iyileştirmek durumundayız. Onlar sabah kalktıklarında gönüllerinden 'bugün işyerime gitmek istiyorum' diye geçirerek, vatandaşlarımıza hizmet duygusunu taşımalılar'' ifadelerini kullandı.

İnşaat Emlak ve Destek Hizmetleri Daire başkanlıklarının bu çalışma anlayışının oluşturulmasında paratoner rolü oynadığını belirten Acar, şunları kaydetti:

''Destek Hizmetleri Daire Başkanlığı'nda çalışan tüm arkadaşlarıma içten teşekkür ediyorum. Çünkü sizin çalışmalarınız sadece biriminizle ilgili değil. Kurumun diğer tüm birimlerini harekete geçiren, onlara moral, motivasyon veren çalışma temposu gösteriyorsunuz. Çalışmalarınızdaki heyecan, beni de heyecanlandırıyor.''

-''2013'te de başarılı çalışmalara imza atacağız''-

Destek Hizmetleri Daire Başkanı Adnan Yıldırım ise birimlerinin bin 350'ye yakın personelle, kurumun tüm çalışanlarına hizmet götürdüğünü ifade etti.

Sağlıktan temizliğe, güvenlikten tabldota, ulaşımdan servislere kadar geniş yelpazede hizmet verdiklerini anlatan Yıldırım, Nisan 2012'de kalite belgesini almak için Başkan Acar'a verilen sözün yerine getirilmesinin mutluluğunu yaşadıklarını bildirdi.

Yaptıkları her çalışmanın ardından gelen başarının öz güvenlerini artırdığını belirten Yıldırım, 2013'te de başarılı çalışmalara imza atacaklarını kaydetti.

Yıldırım, ayrıca Ankara'daki en modern kreşe sahip olduklarını, bu kreş için de kalite belgesini gelecek günlerde alacaklarını ifade etti.

-''Çalışanlarına verdiği önemin göstergesi''-

NISSERT Gıda Güvenliği Yönetimi Sertifikasyon ve Denetim Hizmetleri firma yetkilisi İlhan Koçhisarlı ise SGK'yı sürekli iyileştirme prensibini uyguladığı için tebrik etti.

Bu yıl Mart ayında SGK'ya ''ISO 9001'' sertifikasını da onurla takdim ettiklerini bildiren Koçhisarlı, bunun ardından 8 ay gibi kısa sürede ''ISO 22000'' belgesinin de alınmasının büyük başarı olduğunu vurguladı.

Belgeye sahip olmanın tüketicilere ''gıda güvenliğindeki tüm unsurlara dikkat edildiği'' mesajını verdiğini belirten Koçhisarlı, ticari işletme olmayan SGK'nın bu belgeyi almasının amacının ise sadece çalışanlarını önemli görmesi olabileceğini kaydetti.

Daha sonra, ISO 22000 Gıda Güvenliği ve Yönetimi Sistemi Sertifikası, SGK Başkanı Acar'a takdim edildi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber