İzmir Ticaret Borsası'nın girişimci eğitimleri başlıyor

Küçük ve Orta Ölçekli İşletmeleri Geliştirme İdaresi Başkanlığı (KOSGEB)'nca, ekonomik kalkınma ve istihdam problemlerinin giderilmesi amacıyla düzenlenen "Uygulamalı Girişimcilik" eğitimleri, İzmir Ticaret Borsası (İTB)'nda başladı.

Kaynak : CNN Türk
Haber Giriş : 28 Aralık 2012 18:06, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Eğitimlere başvuran 122 girişimci adayından 30'u, mülakatları geçerek programa dahil olmaya hak kazandı. İTB'de düzenlenen eğitim programı kapsamında adaylara girişimcilik özelliklerinin sınanması, iş fikri geliştirme, pazar araştırması, pazarlama, üretim, finans ve yönetim planlarının oluşturulmasına yönelik 24 saatlik atölye eğitimi verilecek. İş planının yazılması ve dikkat edilmesi gereken hususlar konularında da toplam 70 saatlik yoğun bir program uygulanacak.

Eğitmen Cüneyt Örkmen, KOSGEB ile İTB işbirliğiyle düzenlenen girişimcilik eğitimi,le adayların iş fikirlerini geliştirmelerine ve hayata geçirmelerine yardımcı olmayı amaçladıklarını söyledi. Erkmen, bu amaca uygun yenilikçi düşünme üzerine tasarlanan etkili bir eğitim programı uyguladıklarını ifade etti. Katılımcılar, eğitimden sonra hazırlayacakları iş planlarıyla KOSGEB'e destek başvurusunda bulunabilecek. Projeleri onaylanan girişimci adayları, 30 bin liraya kadar hibe ve 70 bin liraya kadar faizsiz kredi imkanlarından faydalanabilecek.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber