Belediye meclisinin ?imar değişikliği' maddeleri komisyona iade edildi

Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Zihni Aldırmaz'ın çağrısıyla olağanüstü toplanan belediye meclisi, kamuoyunda büyük tartışmalara yol açan imar değişikliğiyle ilgili 13 maddeyi komisyona iade etti.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 28 Aralık 2012 18:36, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Yoğun ilgi gören toplantıda meclis üyelerinin sert konuşmalarına cevap veren Başkan Vekili Aldırmaz, birilerinin yönlendirmesi, hatır?gönülle imar planlarındaki her hangi bir parselin değişmesinin söz konusu olmayacağını söyledi. Büyükşehir Belediye Meclisi'nden geçen bir gündemin sekiz aşamadan geçtiğine dikkat çeken Aldırmaz, ?Meclis üyelerini zan altında bırakacak, hiçbir açıklamam olmadı. Böyle bir tavrım olmazda, çünkü bende meclisin bir üyesiyim.? dedi.

Yasa ve yönetmeliklerin doğru yorumlanması gerektiğini ifade eden Aldırmaz, cami ve Çamlık denilen alan hususunda kamuoyu hassasiyeti üzerinde durduğunu vurguladı. Aldırmaz, şöyle devam etti: ?Çamlık arsası park veya kültür merkezi yapılmak isteniyorsa öyle bir adım atarız. Ama bizim zamanımızda eskiden ve 1/25 binlik plandan gelen bir uygulamaydı. Bende 5 adet resmi kuruma ait yeri, meclis üyelerine ?bunlar kamunun malıdır, 1/ 25 binliğe aykırı olan bu maddeler plan bozma sebebidir' deyip, arkasında durdum. İstediğim cami, okul, yeşil alan ve resmi kurumdur. Ahmet, Mehmet'in işi değil. Plan sadece belediye ile müteahhit, basın arasında konuşulan bir şey değildir. Planın içindeki diğer aktörleri de takip etmemiz lazım. Kamuoyunda gelen hassasiyetlerle hatalarımızı düzeltiyoruz. Arkadaşlarım demokratik oylarını vermiş. Bende yasal hakkımı kullanarak bu maddeleri iade etmişim. Bunun neresi kötü! Yangından mal mı kaçırıyoruz! Plan kesinleşse bile valilik ve bakanlığa giderecek. Vatandaşın yargıya gitme hakkı var.?

Söz konusu tartışmalı maddelerin oylamasındaki tercihi nedeniyle şimşekleri üzerine çeken AK Parti Meclis Üyesi Murat Türk, il başkanı Ziyaettin Yağcı ve Zihni Aldırmaz'a eleştirilerde bulundu. Vatandaşın arsasının kamulaştırılarak cami yapılmasına ?evet' diyeceğinin altını çizen Türk, ?Ancak gönlü olmadan, zorla cami yapılacaksa veya beklemeye alınacaksa yine ?hayır' diyeceğim. Çünkü gasp ederek yaptığınız camide namaz kılınmayacağına inanıyorum.? ifadelerini kullandı. Hakkındaki kampanyanın ?rant yoksa imar kavgası mı' diye düşündüğünde iyimser olmadığını anlatan Türk, kendisini linç etmek isteyenlerle olan sorunun cami ile başlamadığını açıkladı. Caminin bu meselenin kılıfı olduğunu savunan Türk, ?Benimle olan kavgaları imar peşkeşleri, forumla başladı. Eş, dostlara rant sağlama girişimlerine engel olduğumda, Çamlık ile başladı. Şimdi duyulan cami değil aylar öncesinden başlayan intikam çığlılığıdır.? iddiasını ileri sürdü.

AK Parti Meclis Üyesi Abdullah Doğru ise imar planları noktasında ciddi bir güven sorununun olduğunu söyledi. Meclis üyelerinin belediye başkan vekiline, başkan vekilinin ise üyelere güvenmediğini savunan Doğru, böyle bir atmosferde imar planlarının yapıldığını kaydetti. Gelinen noktada ?meclis üyelerinin profesyonel dolandırıcı' algısı oluşturulduğunu bildiren Doğru, ?Yanlış varsa da belediye yönetimi müsaade etmedikçe hiçbir şeyin yapılma şansı yok.? dedi.

AK Parti Meclis Üyesi Hayri Haköver de meclise gelen gündem maddelerinin en az üç gün öncesinde üyelere tebliğ etmesi gerektiğini dile getirdi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber