Sinop'ta yatırım izleme değerlendirme toplantısı

Sinop'ta, yatırımları izleme ve değerlendirme toplantısı Vali Ahmet Cengiz başkanlığında yapıldı.

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 28 Aralık 2012 23:57, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Sinop'ta, yatırımları izleme ve değerlendirme toplantısı Vali Ahmet Cengiz başkanlığında yapıldı.

Valilik toplantı salonunda, Vali Yardımcısı Ekrem Yaman'ın yanı sıra daire müdürleri ve genel sekreterlerin katılımıyla gerçekleşen toplantıda konuşan Vali Cengiz, toplantının amacının kurumlar arası iletişimi güçlendirerek, sunulan hizmet kalitesini ve kamudaki verimliliği topyekun artırmak olduğunu söyledi..

Vatandaşlara sunulan hizmetler kapsamında kalitenin artırılması için,

"güleryüzlü ve vatandaş odaklı hizmet" diyerek yola çıktıklarını belirten Cengiz, ilde yapılan anketlere göre vatandaşların kamudan aldığı hizmetlerden genel olarak memnun olduğunu ifade etti.

Hizmet kalitesinde çıtayı yükseltmek istediklerini vurgulayan

Cengiz, şöyle devam etti:

"Kamu hizmeti sunan dairelerimizin çıtayı daha yükseğe çıkarabilirizin çabası ve anlayışı için olmaları gerekiyor. Bu çerçevede 2013 yılında aynı anlayışla hizmet içi eğitimlere devam ederek personelimizin motivasyonunu artıracağız. Arkadaşlarımızı cezalandırarak dairelerimizin başarılarını artırmamız mümkün değil, onların özel problemleriyle ilgilenerek, sosyal aktivitelerle motivasyonlarını artırmalıyız. Ayrıca onları ödüllendirmek için teşvik yöntemlerini hedeflemek gerekmektedir. Her gün yapılan rutin projelerden ziyade ses getirici projeler yani özgün projeler üretme peşinde olmamız gerekiyor. Buna ezber bozma da diyebiliriz. İlimizin diğer illerle kıyaslandığında alt sıralara düşmesini kesinlikle istemiyorum."

-"Valilik'te 'Kamu Hizmeti Memnuniyeti Ölçüm Masası' kuruyoruz"

Mevcut kaynaklar ve mevcut personelle 2013'te Yılbaşı itibarıyla Valilik'te yeni bir uygulama başlatılacağını belirten Vali Cengiz, bu uygulamanın valiliklerde ilk defa yapılacak bir uygulama olduğunu vurgulayarak, şu bilgileri verdi:

"Bir yıldır alt yapısını oluşturmaya çalışıyoruz. Buna uygun bir personel olmadığı için başlatamadığımız 'Kamu Hizmeti Memnuniyeti Ölçüm Masası' kuruyoruz. Burada en az bir personelimiz olacak. Bu personelimiz kamudan hizmet alanların belli bir yüzdesine telefonla ulaşarak, hizmetten memnun olup olmadığını soracak ve buna göre bir istatistik oluşturulacak. İl çapında görev yapan kurumlarımızın yanı sıra, güvenlik birimleri de dahil olmak üzere tüm kurumları ilgilendiren bir uygulama olacak. Kamu hizmeti alan resmi dairelerimizden, vatandaşlarımızın telefon ve iletişim bilgilerini alarak onlara ulaşıp aylık olarak bir istatistik çıkaracağız. Böylece kendimizi bir aynada kontrol etmiş olacağız."

AB fonlarından projeler üretmeye gayret göstereceklerini de vurgulayan Vali Cengiz, tüm personelin kendisini işine adamasını istediğini söyledi.

Toplantıda, kurum amirlerinin alanlarıyla ilgili olarak yürüttüğü çalışmalar ve hizmetlerin son durumu hakkında bilgi vermeleri ile sona erdi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber