Polisler, FBI'nın kullandığı yazılımla bilişim suçunu takip edecek

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 29 Aralık 2012 19:50, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Finansmanını Trakya Kalkınma Ajansı karşıladığı, Tekirdağ Emniyet Müdürlüğü tarafından geliştirilen proje kapsamında Trakya'da görev yapan polislere FBI'nin kullandığı bilişim suçlarıyla mücadele eğimi verildi.

Tekirdağ Emniyet Müdürlüğü hazırlanan ve finansmanı Trakya Kalkınma Ajansı tarafından karşılanan ?Bilişim Güvenliğinde Biz De Varız' projesi kapsamında Tekirdağ, Edirne ve Kırklareli'de görev yapan polislere bilişim suçlarıyla mücadele eğitimi verildi. 8 polise 8 gün boyunca Amerikan FBI'nin kullandığı yöntemlerle bilişim suçlarıyla mücadele dersi verildi. Bilişim Uzmanı Cenk Ceylan tarafından verilen eğitimde FBI'nin sanal alemdeki suçları ve suçluları takip ettiği ?ENCASE' programı anlatıldı.

Eğitimlerini tamamlayan polisler için Tekirdağ Polisevi'nde sertifika töreni düzenledi. Törene Tekirdağ Emniyet Müdürü Ali Yılmaz, Trakya Kalkınma Ajansı Genel Sekreteri Mehmet Gökay Üstün, müdür yardımcıları Bülent Şensoy, Oktay Durmuş ve şube müdürleri katıldı.

Bilişim suçlarının arttığını ifade eden Trakya Kalkınma Ajansı Genel Sekreteri Mehmet Gökay Üstün, ?Son dönemde bilişim suçları artış gösterdi. Bize en yakın fakat ulaşılması bakımında en uzak suçlar. Bu suçlarla mücadele edecek profesyonel bir ekibin olması gerekiyor. Emniyet müdürlüğümüz tarafından hazırlanan bu projenin biz de finansmanını sağladık. Proje kapsamında polislerimize eğitim verildi. Ajans olarak böyle bir projeye destek vermekten gurur duyuyoruz. Bir polis çocuğu olarak her zaman vatandaşlarımıza ve polislerimize desteğimiz sürecek.? dedi.

Projeyle Trakya'da bir ilke imza atıldığını ifade eden İl Emniyet Müdürü Ali Yılmaz, ?Teknolojiyle birlikte gelişen ve farklılaşan bilişim suçları ve suç grupları ile etkin ve başarılı bir şekilde mücadele ancak konusunda uzman, nitelikli personel ile yürütülebilmektedir. Bilişim suçlarında mücadeleyi daha etkin, daha verimli ve daha hızlı bir biçimde yerine getirmek, çağın gelişen imkân ve teknolojilerinden en üst düzeyde faydalanarak sağlanır. Değişen ve gelişen suç türleri ile ilgili politikalar geliştirmek, vatandaş memnuniyeti ve toplum desteğini sağlamak suretiyle suçla mücadeleyi etkin kılmak gerekir. Bilişim suçlarıyla mücadele eden personelimizin mesleki eğitim düzeylerini Adli Bilişim Uzmanı seviyesine çıkarmak için ?Bilişim Güvenliğinde Biz De Varız'? isimli projeyi arkadaşlarımız geliştirdi.

8 polise 8 gün süren eğitim verdiklerini kaydeden Bilişim Uzmanı Cenk Ceylan, ?Polislerimize FBI'nin kullandığı yöntemlerle bilişim suçlarıyla mücadeleyi anlattık. Eğitimlerimizde FBI'nın kullandığı ENCASE sistemini polislerimize öğrettik. Bu sayede Sayısal ve dijital suçlarla mücadele etmeyi amaçlıyoruz.? dedi.

Konuşmaların ardından Tekirdağ Emniyet Müdürü Ali Yılmaz, Trakya Kalkınma Ajansı Genel Sekreteri Mehmet Gökay Üstün'e katkılarından dolayı plaket verdi.

Törende eğitimleri tamamlayan polislere sertifikaları verildi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber