Gelinine yılbaşı hediyesi olarak böbreğini verdi

Ataşehir'de 73 yaşındaki bir kadın, 2 yıldır böbrek yetmezliği nedeniyle diyalize giren 53 yaşındaki gelinine böbreğini verdi.

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 01 Ocak 2013 08:00, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Böbrek nakli ile yeniden hayata tutunan gelin, kayınvalidesinin kendisine verdiği böbrek için ?Yılbaşı hediyesi gibi oldu? dedi.

Ataşehir'de oturan 9 çocuk annesi Nursel Koz, böbrek yetmezliği nedeniyle yaklaşık 2 yıldır diyalize giriyordu. 35 yıldır oğlu ve geliniyle birlikte yaşayan 73 yaşındaki Emine Koz, gelinin makineye bağlanmasından çok etkilenerek ona böbreğini vermeye karar verdi. 12.12.2012 tarihinde saat 12.00'de özel bir hastanede gerçekleşen nakil işleminin ardından, hastanedeki tedavileri sona eren gelin-kayınvalide, bugün evlerine geldi. Mutlulukları gözlerinden okunan gelin-kayınvalide şimdi aynı odada kalıyor.

2 yıldır böbrek yetmezliği nedeniyle diyalize girdiğini söyleyen Nursel Zor, ?Annem bir gün benimle diyalize gelmişti. Durumu görünce dayanamayarak bana böbreğini vereceğini söyledi ve verdi. Ben 53 yaşımdayım, annemde 73 yaşında. Bugün de yılbaşı ve bu böbrek bana yılbaşı hediyesi gibi oldu. Ameliyattan sonra ikimizde iyiyiz. Sıkıntılarım bitti. 20 gündür diyalize girmiyorum? şeklinde konuştu.

Gelinine böbreğini vererek tekrar hayata tutunmasını sağlayan 73 yaşındaki kayınvalide Emine Zor ise ameliyattan sonra oldukça iyi olduğunu ifade ederek, ?Gelinimle diyalize gittiğimizde onu makineye bağladılar ve kanların fışkırdığını gördüm. Görünce dayanamadım ?ben gelinime böbreğimi vermek istiyorum' dedim. ?O da yaşasın, ben de yaşayayım' dedim. Oğlumun boynu bükülsün istemedim. Gelinim yaşasın istedim? dedi.

Toplumdaki gelin-kaynana ilişkilerine pek kulak asmadığını söyleyen Emine Koz, gelinini çok sevdiğini söyledi. Babaannesinin annesine böbreğini vermesine çok sevindiklerini söyleyen Kadir Zor ise, ?Annem 2 yıldır diyalize giriyordu. Sağ olsun babaannem anneme böbreğini vererek, onu diyalize girmekten kurtardı. Bu ameliyat 12.12.2012 tarihinde saat 12.00 de gerçekleşti. Bugün de yılbaşı anneme yılbaşı hediyesi olmuş oldu? dedi.

Annesinin diyalize girerken çok zorlandığını sözlerine ekleyen Kadir Zor ?Babaannem dayanamadı. ?Torunlarım annesiz kalmasın' diyerek böbreğini anneme verdi. Babaannem 73 yaşında ama 18 yaşındakilere taş çıkartır? dedi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber