Erzurum'un değerlerini ansiklopedik takvimle tanıttılar

Palandöken Belediyesi'nin 2013 yılı için hazırladığı ansiklopedi şeklindeki takvimle Erzurum'un tarihi, kültürel mekanları, atasözleri, önemli kişileri ve yemekleri anlatılıyor.

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 01 Ocak 2013 12:55, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Palandöken Belediyesi'nin 2013 yılı için hazırladığı ansiklopedi şeklindeki takvimle Erzurum'un tarihi, kültürel mekanları, atasözleri, önemli kişileri ve yemekleri anlatılıyor.

Palandöken Belediye Başkanı Orhan Bulutlar, AA muhabirine yaptığı açıklamada, 10 bin adet bastırılan takvimde kentin tanıtımının yapıldığını söyledi. Bu takvimde Erzurum'un eski ve yeni fotoğrafları, önemli günleri, gelenekleri, kentin kanaat önderleri, siyasetçileri, akademisyenleri, çocuk oyunları, halk arasındaki deyişleri, ilçelerinin genel özelliklerini anlatan birçok bilginin yer aldığını belirtti.

Belediye olarak sosyal ve kültürel çalışmalara önem verdiklerini ifade eden Bulutlar, Erzurum'un kendi kültürünü, geçmişini gelecek nesillere en iyi şekilde aktarmanın farklı bir yolunu ansiklopedik takvimle anlatmak istediklerini söyledi. Yaptıkları çalışmanın Türkiye'de bir ilk olduğunu anlatan Bulutlar, şunları kaydetti:

"Belediye personeli Muzaffer Taşyürek'in geçmişte yaptığı çalışmaların neticesinde bu takvimi bastırdık. Takvim, Erzurum'un kültürünü ortaya koyan ve küçük bir Erzurum ansiklopedisi özelliği taşıyan bir çalışma. Özellikle şehrimizin kültürü, yemekleri, siyasetçileri, akademisyenleri ve bu şehri mübarek yapan unsurlar takvimde yer almıştır. Geçmişle ilgili ne varsa bizden sonraki nesillere aktarmak için güzel bir eserdir. Bu takvim Türkiye'de bir ilktir."

-"Takvimi yurt dışına da gönderiyoruz"-

Bulutlar, takvimin yurt dışından da talep gördüğünü, çok sayıda gurbetçinin istediğini belirterek, şunları kaydetti:

"Özellikle Bursa, Ankara, İstanbul'da da yaşayan Erzurumlular takvimi gördüğü zaman telefonlara sarılarak bizden takvimden istiyorlar. Hatta Avrupa'dan ve Almanya'dan gurbetçilerimiz bu takvimlerden istiyor. Bu taleplerin de çalışmanın ne kadar iyi olduğunu gösteriyor. Bizde şehri tanıtma noktasında Palandöken Belediyesi olarak bu çalışmayı önemli vazifelerden biri olarak gördük. Geldiğimiz günden beri bu çalışmaları sürdürüyoruz."

Belediyelerinin daha önce 2 bin adet yaprak takvim bastırdığına dikkati çeken Bulutlar, "Bu yıl 10 bin tane 2013 yılı ansiklopedi takvim bastırdık. Bunları şehrin her tarafına dağıtıyoruz. İçini açtığınız zaman gerçekten bir ansiklopedi hüviyeti taşıyan bir eser olduğu ortaya çıkıyor. Bu yıl bunu yaptık önümüzdeki yıl daha iyisini daha gelişmişini yapmak istiyoruz" dedi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber