3 Ocak Mersin'in düşman işgalinden kurtuluşu

Erdemli Belediye Başkanı Mükerrem Tollu, Mersin'in düşman işgalinden kurtuluşunun 91.yıl dönümü nedeniyle mesaj yayımladı.

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 02 Ocak 2013 10:48, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Erdemli Belediye Başkanı Mükerrem Tollu, Mersin'in düşman işgalinden kurtuluşunun 91. yıl dönümü nedeniyle mesaj yayımladı.

Mesajında, vatan topraklarının her karışının kutsal olduğunu ifade eden Tollu, bu toprakların nasıl kurtulduğunu unutmadan, sahip çıkılması gerektiğini kaydetti.

Tollu, 91 yıl önce Mersin'in kurtulması için canla başla mücadele eden, bu uğurda gözlerini kırpmadan canlarını veren binlerce kahramanı minnetle ve rahmetle andıklarını dile getirerek, "Onlarla elbette övünmeliyiz. Fakat daha önemlisi onlara layık olmalıyız. Onların, ne şekilde bizlere, bu toprakları armağan ettiklerini unutmamalıyız. Asıl önemlisi bu uğurda çekilen çileyi, zahmeti, işkenceyi, acıyı bir an olsun aklımızdan çıkarmamalı, bu toprakların değerini ona göre bilmeliyiz. Bu değeri gelecek nesillere aynı bilinç ile aktarmalı, onların da gelecekte vatanına sahip çıkmalarını sağlamalıyız" ifadelerini kullandı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber