Aydın'a eğitim müzesi kurulacak

Aydın'da eski okullarda daha önce hizmet amaçlı kullanılmış okul malzemelerin yer aldığı bir 'Eğitim Müzesi'nin açılması için çalışmalara başladı

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 02 Ocak 2013 21:07, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Aydın Eski Eserleri Sevenler Derneği Başkan Yardımcısı Hüseyin Asar, Aydın'da eski okullarda daha önce hizmet amaçlı kullanılmış okul malzemelerin yer aldığı bir 'Eğitim Müzesi'nin açılması için çalışmaların başladığını belirti.

Aydın Eski Eserleri Sevenler Derneği Başkan Yardımcısı Hüseyin Asar, yaptığı açıklamada, eğitim müzesinin kurulması'nda ki amacın, Aydın da eski okullarda zamanın da kullanılmış eski malzemelerin uygun bir ortamda sergilenip yeni kuşaklara anlatmak olduğunu söyledi. Asar, İl Milli Eğitim Müdürlüğü bünyesinde bir çalışma komisyonun kurulduğunu belirterek, '' Aydın il genelinde birçok eski okullarımız var. Bu okullar da daha önce eğitim amaçlı kullanılan eğitim araçlarından belgeler, okul kütük defterleri gibi eski araç ve gereçleri bir araya getirip bir müzede toplamak istiyoruz. Bir dönem kullanılan eski değerleri günümüz gençlere gösterilerek anlatılacak. Bunun için İl Milli Eğitim Müdürlüğünde bir çalışma komisyonu kuruldu ve çalışmalarına başladı. Aydın Eski Eserler Sevenler Derneği olarak bizde bu projeye katkı sağlamak istiyoruz'' dedi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber