Organ bağışı haberlerinden etkilendi, bağışladığı organlarıyla can verecek

Uludağ Üniversitesi'nde geçirdiği beyin kanaması ardından tedavi gören 2 çocuk annesi, 47 yaşındaki Aynur Ateş kurtarılamadı.

Kaynak : DHA
Haber Giriş : 07 Ocak 2013 09:59, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Organ bağışı haberlerinden etkilendi, bağışladığı organlarıyla can verecek

Ateş'in geçtiğimiz ay izlediği organ bağışı haberlerinden etkilendiği ve bu nedenle organlarını bağışladığı ifade edildi. Ateş, bağışladığı organlarıyla birçok kişiye can verecek.

Çanakkale'de oturan evli ve 2 çocuk annesi Aynur Ateş, geçen ay Uludağ Üniversitesi'nde 3 böbrek ve 1 karaciğer nakli için 24 kişinin davet edildiği, bunlardan 4'ünün sevinirken 20'sinin hayal kırıklığı ile evlerine dönmelerine ilişkin haberi televizyonda izledi. Bundan etkilenen Aynur Ateş, organlarını bağışlama kararı aldı. Geçen hafta beyin kanaması geçiren Ateş, hastaneye kaldırıldı. Burada tedavisi yapılan Ateş, daha sonra Uludağ Üniversitesi Tıp Fakültesi'ne sevk edildi. 1 hafta yoğun bakımda tedavi gören Ateş, dün sabah kurtarılamadı. Ateş'in daha önce vasiyet ettiği organ bağışını ailesi yerine getirdi.

Bursa'da merkez Yıldırım İlçesi Mollaarap Mahallesi'nde oturan yakınlarının evinde kalan 51 yaşındaki eşi Cemal Ateş, televizyonda organ bağışı ile ilgili haberi izledikten sonra eşinin organlarını bağışlama kararı aldığını söyledi. Ateş, şöyle dedi:

"İçine mi doğdu, bilmiyorum. Ama bize bu yönde bir istekte bulundu. Orada insanların telaş ve sevincini gördü. Bundan çok etkilendi. O zaman bir rahatsızlığı yoktu. 1 ay sonra beyin kanaması geçirdi. 1 hafta yoğun bakımda kaldıktan sonra hayatını kaybetti. Biz de vasiyetini yerine getirdik ve organlarını bağışladık."

Ateş'in karaciğer ve 2 böbreği organ bekleyen 3 hastaya nakledildi. - Bursa

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber