9 Ocak 2013'ten önemli gündem başlıkları

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 09 Ocak 2013 07:13, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

1- Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Türkiye Yazarlar Birliği Genel Başkanı İbrahim Ulvi Yavuz ve Atatürk Kültür Dil ve Tarih Yüksek Kurumu Başkanı Derya Örs ile Türk Tarih Kurumu Başkanı Mehmet Metin Hülagü'yü, Çankaya Köşkü'nde kabul edecek.

2- Başbakan Recep Tayyip Erdoğan Nijer'de

- Erdoğan, Türkiye-Nijer dostluk ormanı ve parkına fidan dikecek, Bianou ve Tande Bayramı gösterisini izleyecek.

- TİKA tarafından açılan su kuyusunu ziyaret edecek Erdoğan, Agadez Sultanı ve İstanbulewa temsilcilerini kabul edecek.

- Başbakan Erdoğan, Nijer Cumhurbaşkanı Muhammed Yusuf ile yapacağı ortak basın toplantısının ardından Senegal'a hareket edecek.

3- CHP MYK, Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu başkanlığında toplanacak.

4- ''Kış Geldi... Suriye İçin Bir Ekmek, Bir Battaniye'' kampanyası

- İslam Dünyası Sivil Toplum Kuruluşları Birliği, Türkiye'deki sivil toplum kuruluşları ile Türk Kızılayı, AFAD ve TDV'nin Suriyeli sığınmacılar için başlattığı kampanyanın uluslararası ayağını MÜSİAD Genel Merkezi'nde, 14 ülke ile eş zamanlı yapılacak basın toplantısıyla başlatacak.

İçişleri Bakanı İdris Naim Şahin, Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, Gümrük ve Ticaret Bakanı Hayati Yazıcı Gazi Üniversitesi'nde 'Suç Ekonomisi, Mücadele Yöntemleri ve Türkiye Değerlendirmesi' konulu panelin açılışına katılacak. (09.30)

Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanı Mehmet Mehdi Eker, Kızılcahamam'da düzenlenen İl Müdürleri Koordinasyon toplantısına katılacak. (11.00)

5- TBMM'den

- Genel Kurul'da, Sosyal Sigortalar ve Genel Sağlık Sigortası Kanunu ile Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Tasarısı'nın görüşülmesine devam edilecek.

- Dışişleri Komisyonu'nda, bazı ülkelerle imzalanan anlaşma ve sözleşmelerin uygun bulunduğuna dair kanun tasarıları ele alınacak.

- Milli Eğitim, Kültür, Gençlik ve Spor Komisyonu, Fatih Üniversitesine bağlı bazı bölümlerin Turgut Özal Üniversitesine bağlanmasını öngören tasarı ile Ankara Sosyal Bilimler Üniversitesi adıyla yeni bir üniversite kurulmasına ilişkin tasarıyı görüşecek.

- Sağlık Bakanı Recep Akdağ, Sağlık Çalışanlarına Şiddeti Araştırma Komisyonu'nda sunum yapacak.

6- Filistin'de iç uzlaşmaya yönelik zirve Kahire'de yapılacak. Zirveye Mısır Cumhurbaşkanı Muhammed Mursi, Filistin Devlet Başkanı Mahmud Abbas ve Hamas Siyasi Büro Şefi Halit Meşal katılacak.

7- Okul Sütü Programı kapsamında alım ihalesi yapılacak.

8- TÜİK, 2012 kasım ayındaki dış ticaret endeksleri gelişmelerini açıklayacak.

9- Spor Toto Süper Lig'deki 15. hafta erteleme maçında, Akhisar Belediyespor ile Medical Park Antalyaspor karşı karşıya gelecek.

10- TFF Merkez Hakem Kurulu üst klasman hakem ara semineri, Mardan Palace Oteli'nde başlayacak.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber