7 yıldır elektriksiz yaşıyor

Elektrik borcunu dilencilik yaparak ödedi...

Kaynak : DHA
Haber Giriş : 09 Ocak 2013 15:20, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
7 yıldır elektriksiz yaşıyor

SİİRT'in Aydınlar İlçesi'ne bağlı İkizbağlar Köyü'nde harabe bir evde tek başına yaşayan 73 yaşındaki Ali Kaçar, biriken 2 bin liralık elektirik borcunu dilencilik yaparak ödedikten sonra tekrar borç birikir korkusuyla 7 yıldır elektrik kullanmıyor.

10 yıl önce eşini kaybeden Ali Kaçar, eşinin ölümünden sonra biriken 2 bin liralık elektirik borcunu ödeyemediği için evine haciz geldiğini söyledi. Kaçar, "Bu borcu ödemek için dilencilik yapmaktan başka çarem yoktu. Sabah erken saatlerde Siirt merkeze giderek dillencilik yaptım ve elektirik borcumu ödedim. Borcu ödedikten sonra bir daha elektirik kullanmadım. 7 yıl boyunca bu gördüğünüz evde karanlıkta yaşadım. Komşuların bana getirdiği yemeklerle ve yaptıkları yardımlarla yaşamımı sürdürüyorum. Bir oğlum var, onun da durumu iyi olmadığı için bana bakamıyor. Elektirik kullanırsam borçlu kalmaktan korkuyorum ve elektrik kullanmıyorum" dedi.

Son derece sağlıksız koşullarda yaşayan Kaçar, yetkilelerden destek beklediğini belirtirken, evinin duvarlarında, Mustafa Kemal Atatürk ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın fotoğraflarının asılı olduğu görüldü.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber