72 yaşında müslüman oldu

“Eşim için yaptığım mezarlık ziyaretleri sırasında Müslüman olmaya karar verdim"

Kaynak : DHA
Haber Giriş : 09 Ocak 2013 16:03, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
72 yaşında müslüman oldu

EŞİYLE birlikte 15 yıl önce Antalya'ya yerleşen, daha sonra eşini kaybeden Edme Maria Christina, Müslüman oldu. Konyaaltı Müftülüğü'nde yapılan törende Kelime-i Şehadet'i avucuna yazarak okuyan Maria, “Eşim için yaptığım mezarlık ziyaretleri sırasında Müslüman olmaya karar verdim" dedi.

Hollanda'da işçi sendikasından emekli olan 72 yaşındaki Edme Maria Chiristina 20 yıl önce gönlünü lokanta işleten Yurdal Şardan'a kaptırdı. Çift Türkiye'ye yerleşmeye karar vererek 15 yıl önce Antalya'ya geldi. İlk eşinden 3 çocuk ve 3 de torun sahibi olan Edme Maria Chiristina 12 yıl önce eşini kaybetti ancak çok sevdiği Antalya'dan kopamadı. Konyaaltı'nda bir ev alan Chiristina, zaman zaman komşularının yardımıyla eşinin mezarını ziyaret etmeye başladı. 72 yaşına kadar katolik inancına göre yaşayan Edme Maria Chiristina mezarlıkta okunan duaların etkisinde kalarak Müslüman olmaya karar verdi. Komşularına bu isteğini söyleyen Chiristina, daha sonra Konyaaltı Müftülüğü'ne müracaat ederek istediğini belirtti. Yapılan işlemlerin ardından bugün müftülüğe davet edilen Edme Maria Chiristina, Konyaaltı Müftüsü Hüseyin Uysal'ın şahitliğinde ve ihtida belgesi verilerek Müslümanlığa geçti. Heyecanı gözlerinden okunan Chiristina, Kelime-i Şehadet'i yazdığı avucundan okudu.

5 YIL ÖNCE MÜSLÜMAN OLMAK İSTEMİŞ

Yaklaşık 5 yıl önce mezarlıkta tanıştığı insanlardan müslümanlık hakkında bilgiler aldığını söyleyen Edme Maria Chiristina, “Bana başımı kapatmam gerektiği, katı bir şekilde hayat yaşamam gerektiğini söylemişlerdi. Ben bunu yapamayacağımı düşünerek müslüman olma isteğimden vazgeçmiştim. Ancak komşularım kendilerinin de müslüman olduğunu, bu dinin çok katı kuralları olmadığını söylediler. Kendilerinin de başı açıktı. Böyle de müslüman olarak yaşanabileceğimi söylediler. Ben de kesin olarak din değiştirmeye karar verdim" diye konuştu.

Endonezya doğumlu olan ve babasının Hollandalı annesinin de Fransız olduğunu söyleyen Edme Maria Chiristina müslümanlıkla ilgili daha çok araştırma yapacağını da söyledi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber