Şahin: Hedefimiz yoksul sayısını azaltmak

Haber Giriş : 09 Kasım 2005 17:00, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Mehmet Ali Şahin, hiç kimsenin yoksul sayısının fazlalığı ile övünemeyeceğini belirterek, "Hükümet olarak hedefimiz, muhtaç insanlara daha fazla sıcak yemek ya da yoksul maaşı vererek övünmek değil, ülkedeki yoksul sayısını azaltmaktır" dedi.

TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu'nda, Başbakanlık ve bağlı kuruluşlarının 2006 bütçelerinin sunuş konuşmasını yapan Şahin, vatandaşların dilekçe hakkı ve "Alo Başbakanlık" telefon hattını kullanarak istek ve şikayetlerini aktarma imkanı bulduklarına işaret ederek, bu yolla 90 bin 261 başvuru yapıldığını bildirdi.

Vakıflar Genel Müdürlüğü'nün, 2004-2005 yıllarında 81 ilde 94 modern imaret açtığını ve buralardan 51 bin kişiye evlerinde servis yapılarak sıcak yemek verildiğini belirten Şahin, yemek verilen kişi sayısının 2006'da 76 bine çıkarılacağını söyledi. Şahin, "Hükümet olarak hedefimiz, muhtaç insanlara daha fazla sıcak yemek ya da muhtaç aylığını artırarak övünmek değil, ülkedeki yoksul sayısını azaltmaktır. Hiç kimse yoksul sayısının fazlalığıyla övünemez, biz de övünemeyiz. Amaç, ekonomiyi büyüterek sosyal adaleti sağlamaktır" dedi.

Şahin, sosyal yardım kapsamında muhtaç maaşından yararlanacak kişi sayısının 5 bine yükseltileceğini; 2006'da ilköğretim ve ortaöğretimde okuyan şehit, dul, yetim ve tabi afetlerden zarar gören ailelerden 2 bin çocuğa burs verileceğini bildirdi.

Yılın ilk 10 aylık bölümünde sporcuların katıldıkları yarışlarda toplam 969 madalya kazandığını belirten Şahin, Gençlik ve Spor Genel Müdürlüğü'nün, sporculara yaklaşık 10 trilyon liralık ödül verdiğini bildirdi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber