Bu haberi, gazeteler görmezden gelecek

Dün Meclis Genel Kurulu sosyal güvenlikle ilgili yasa tasarısını görüştü. Bu görüşmelerde, iki gruba yıpranma hakkı geldi. Bu iki grupta yer alanların prim ödeme gün sayılarına, çalışma sürelerinin her 360 günü için 90 gün fiili hizmet süresi zammı eklenecek.

Kaynak : Memurlar.Net
Haber Giriş : 11 Ocak 2013 08:35, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Bu haberi, gazeteler görmezden gelecek

2008 yılında yapılan sosyal güvenlik reformunda, gazetecilere daha önce tanınan yıpranma hakkı, kaldırılmıştı. O gün yapılan düzenleme sırasında, yıpranma hakkının sadece hayati güvenlik riski ön planda olan meslek gruplarına tanınması kararlaştırılmıştı.

Ancak o günden bu yana gazeteciler, yıpranma hakkını gündeme getirdi. Her toplantıda bu konu bakanlara soruldu ve gündem oluşturuldu.

2008 yılından bu yana, gerekçelerde ne tür bir değişiklik olduğu konusunda kamuoyunu ikna edecek bir açıklama yapılmaksızın, dün itibariyle, gazetecilere yıpranma hakkı getirildi. Bu konuya tüm siyasi partiler yani Ak Parti, CHP, MHP, BDP destek verdi.

Bu düzenleme, sosyal güvenlikte kamusal yararın değil yeniden lobilerin, grupların çıkarlarını önemseyen ve önceleyen bir yaklaşımın etkin olmaya başladığını göstermektedir.

Gazetecilere yıpranma hakkı tanınırken, aynı hak milletvekillerine de tanınmıştır.

Bugün tüm gazete manşetlerini incelediğinizde şu hususu göreceksiniz. Normal şartlarda çok büyük gürültü koparması gereken Milletvekiline de yıpranma hakkı konusu, gazetelerde manşet olarak yer almamaktadır, neredeyse hiçbir etki uyandırmamıştır. Ortaya çıkan izlenim şudur: Gazeteciler, aldıkları yıpranma hakkı karşılığında bu olayı görmezden gelmiştir.

GAZETE MANŞETLERİ İNCELEMEK İÇİN TIKLAYIN

Takdiri ziyaretçilerimize bırakıyoruz.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber