Hastalanınca ehliyetini emniyete teslim etti

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 10 Kasım 2005 01:35, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Kahramanmaraş'ın Elbistan İlçesi'nde, parkinson hastalığına yakalanan 77 yaşındaki Arif Kurnaz, 58 yıl önce Gaziantep Belediyesi'nden aldığı ehliyetini vukuatsız olarak İlçe Emniyet Müdürlüğü Trafik Tescil Büro Amirliği'ne teslim etti.

1932 Elbistan doğumlu olan Arif Kurnaz, yakalandığı parkinson hastalığı nedeni ile artık otomobil kullanamaz hale gelince, Kahramanmaraş'ta ehliyet verilmediği için Gaziantep Belediyesi'nden aldığı ehliyetini Emniyet Müdürlüğü Trafik Tescil ve Denetleme Büro Amirliği'ne teslim etti. Kurnaz, "1947 yılında aldığım ehliyetimi en küçük bir kazaya neden olmadan mecburi olarak iade etmek zorunda kaldım. 58 yıl süren şoförlüğüm boyunca bir kez bile kaza yapmadım" dedi.

Geçmişte yaşadıkları anılarını anlatırken duygulanan Arif Kurnaz, "O zamanlar araç kullanmak bir yetenek işiydi. Ehliyet almak da oldukca zordu. O tarihlerde İstanbul, Ankara, İzmir, Gaziantep gibi büyük şehirlerde alınabilen ehliyetler, belediyelerce veriliyordu. Trafik denetimleri de zabıtalarca yapılıyordu. Elbistan ve çevresinde o zaman sadece 13 adet otomobil vardı" diye konuştu.

Yıllardır kullandığı otomobilini 2 yıl önce sattığını, yaşlılığın getirdiği hastalıklar nedeni ile bundan sonra araç kullanmama kararı aldığını ifade eden Arif Kurnaz, "Ehliyetimi yıllardır gururla taşıdım, hiçbir vukuatım olmadı. Çok zor şartlarda aldığım ehliyetimin kimsenin eline geçmesini istemedim, bu nedenle ehliyetimin iptal edilmesi için Emniyet Müdürlüğü Trafik Tescil ve Denetleme Büro Amirliği'ne teslim etmek istedim" şeklinde konuştu.

Ehliyeti teslim alan Trafik Tescil ve Denetleme Büro Amiri Başkomiser Kamil Ekmekçi ise, Arif Kurnaz'a duyarlı davranışından dolayı teşekkür etti.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber