Hayvanlara olan merakı kitap yazdırdı

Bodrum Marmara Koleji ilköğretim bölümü 4'üncü sınıf öğrencisi Yiğit Cem Akkaya, belgesellerde gördüğü merak ederek araştırdığı hayvanlarla ilgili bilgileri kitapta topladı

Kaynak : DHA
Haber Giriş : 05 Ocak 2013 14:34, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Hayvanlara olan merakı kitap yazdırdı

BODRUM Marmara Koleji ilköğretim bölümü 4'üncü sınıf öğrencisi Yiğit Cem Akkaya, belgesellerde gördüğü merak ederek araştırdığı hayvanlarla ilgili bilgileri kitapta topladı. İki yılda tamamladığı kitabının tanıtımı için okulda imza günü düzenleyen Yiğit Cem Akkaya'yı arkadaşları yalnız bırakmadı.

Yiğit Cem Akkaya, çeşitli hayvanlarla ilgili yaptığı bilgi araştırmalarını 'Gizemli Hayvanlar' adlı kitabında topladı. Akkaya, araştırmaları sonucunda 128 sayfalık kitabında 125 hayvanla ilgili bilgiler vererek arkadaşlarına da örnek oldu. Araştırmasını yaptığı hayvanların fotoğraflarını da kendisi seçerek kitabın düzenini yapan Akkaya, Bodrum Marmara Koleji Halikarnassos Kültür Merkezi'nde düzenlenen imza gününde, kitabını tanıtarak, arkadaşları için imzaladı. Sokak Kitapları Yayınevi'nden çıkan ve ilk etapta bin adet basılan kitaba küçük yazar Akkaya'nın arkadaşları da ilgi gösterdi.

İmza ve tanıtım gününe turizmci ve müteahhit babası Mürsel Akkaya ve ev hanımı annesi Sibel Akkaya da katıldı. Anne Akkaya, "Yiğit Cem, bebekliğinden bu yana belgesel izler. Okumayı öğrenmeden önce bana not tutturuyordu. Okula başlayınca kendi not almaya başladı. Babasının sık sık yurt içi ve yurt dışı gezileri oluyor. Fırsat buldukça bu gezilere beraber gidiyoruz. Yiğit Cem bize gittiğimiz yerdeki hayvanları görmek istediğini söylüyordu. Biz de onun bu hevesini hiç kırmadık, hayvanat bahçelerini, doğal yaşam parklarını gezmesini sağladık. Daha sonra gördüğü bu hayvanlarla ilgili bilgileri araştırarak notlar aldı. Yaptığı bilgi araştırmalarını da bu kitapta topladı. Yiğit Cem'in yaptığı çalışmaların arkasındayız, ona her zaman destek olacağız" dedi.

Yiğit Cem Akkaya da arkadaşlarının ilgisinden memnun olduğunu belirtti. Akkaya, “Hayvanların gruplarını belirledim. Yaşama alanlarına göre gruplandırdım. Bu canlılarla ilgili bilgiler ve fotoğraflar ekleyerek, kitabı hazırladım. Kitaplar sadece okumak için değil, bilgi edinmek ve ufkumuzu genişletmek için önemlidir” dedi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber