Dayakçı polislere 'ağır' soruşturma

Fatih’te geçen yıl tartıştığı 11 polis tarafından dövülen Ahmet Koca hakkında açılan ‘görevi yaptırmamak için polise direnme ve hakaret’ davası sürüyor.

Kaynak : Milliyet
Haber Giriş : 13 Ocak 2013 08:52, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 19:00

MUSA KESLER İstanbul

Ancak dayak atan polis memurları hakkında açılan soruşturma 7 aydır bir türlü tamamlanamadı...

Yol verme meselesi nedeniyle tartıştığı polisler tarafından dövülen Ahmet Koca hakkında “polise direnme ve hakaret” suçlamasıyla açılan dava devam ederken, Koca'yı döven polisler hakkındaki soruşturma henüz tamamlanamadı.

Soruşturmayı yürüten ilk savcı, bir başka göreve tayin oldu, geçici görevle dosyayı yürüten savcının ardından, dosya üçüncü savcı olan Hüseyin Kaplan'a geçti. Bir süre sonra Hüseyin Kaplan da bir başka göreve atanınca dosya yine açıkta kaldı. Dördüncü savcısını bekleyen soruşturmada bir türlü iddianame aşamasına gelinemedi. Koca'nın avukatı Taylan Tanay “Mağdur vatandaş, fail polis olunca adalet bir türlü işlemiyor. Ancak polise karşı işlendiği iddia edilen suça ilişkin süreç yıldırım hızıyla tamamlanıyor. Adalet vatandaşa tavşan, polise kaplumbağa” diye konuştu.

Yol verme meselesi çıktı

Askerden izinli olarak ailesini ziyaret gelen Ahmet Koca, geçtimiz yıl 18 Haziran 2012'de Fatih'te yol verme meselesi yüzünden polislerle tartıştı. Kavgaya dönüşen tartışma sonucunda 11 polis tarafından dövülen Koca, rapor alarak savcılığa başvurdu.

Bu arada olay yerindeki bir güvenlik kamerası tarafından kaydedilen dayak görüntüleri basına yansıdı. Polisler de Koca hakkında “görevi yaptırmamak için direnme ve hakaret” suçlamasıyla suç duyurusunda bulundu.

Aynı hafta içinde karşılıklı olarak yapılan suç duyuruları sonucunda Ahmet Koca hakkındaki soruşturma yaklaşık 1 ay içinde tamamlandı ve Koca hakkında 4 Temmuz 2012'de “görevi yaptırmamak için polise direnme ve hakaret” suçlamasıyla 6,5 yıla kadar hapis istemiyle dava açıldı. Koca'nın yargılanmasına, 30. Asliye Ceza Mahkemesi'nde başlandı. Diğer taraftan, Koca'nın şikayetçi olduğu polislerle ilgili soruşturma ise bir türlü tamamlanamadı.

Dosyada üç savcı değişti. Şimdi dördüncü savcı bekleniyor.

'vatandaşa tavşan, polise kaplumbağa'

Ahmet Koca'nın avukatı Taylan Tanay: “Adalet, polise karşı suç işlediği iddia edilen vatandaşlara karşı tavşan hızıyla işliyor. Hukuki süreç çabucak tamamlanıyor. Ancak söz konusu polisin vatandaşa karşı şiddeti olunca, adeta sihirli bir el değmişcesine adalet kaplumbağa hızına düşüyor. Ahmet Koca dosyasında yaşanan tam da budur. Deliller ne kadar açık olsa da bu davalar bir türlü açılmaz.”

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber