Minik Nehir'in evinde sinek alarmı

Sivrisinek ısırması sonucu ölümcül bir hastalığa yakalanan 2.5 yaşındaki Nehir Kaşlı, Akdeniz Üniversitesi Hastanesi'ndeki kemoterapi ve antibiyotik tedavisinin ardından sağlığına kavuştu.

Kaynak : DHA
Haber Giriş : 15 Ocak 2013 10:56, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Minik Nehir'in evinde sinek alarmı

MUĞLA'nın Fethiye İlçesi'nde sivrisinek ısırması sonucu ölümcül bir hastalığa yakalanan 2.5 yaşındaki Nehir Kaşlı, Akdeniz Üniversitesi Hastanesi'ndeki kemoterapi ve antibiyotik tedavisinin ardından sağlığına kavuştu.

Evinde dinlenen küçük Nehir'in dökülen saçları tekrar çıktı. Ailesi, kış mevsimine rağmen sivrisineklere karşı önlem almaya çalışıyor.

Fethiye'nin Karadere Beldesi'nde oturan Mehmet ve Kadriye Kaşlı çiftinin kızları Nehir, 2 Eylül 2012'de yüksek ateş ve kusma şikayetiyle Fethiye Devlet Hastanesi'ne götürüldü. Buradaki tedavinin ardından sevk edildiği Akdeniz Üniversitesi Hastanesi'nde tedaviye alınan Nehir'e yapılan testler sonucu, nadir görülen ve tedavi edilmediği takdirde ölümle sonuçlanan 'hemafagositik sendrom' (HLH)' teşhisi konuldu. Hastalığın genetik olup olmadığını araştıran doktorlar, mikrobun küçük kızı ısıran bir sivrisinekten bulaştığını belirledi. 5 hafta kemoterapi ve antibiyotik tedavisi gören Nehir'in kan değerlerinde düzelme oldu. Taburcu edilen Nehir, evinde dinlenmeye başladı. Aradan geçen 3.5 ayın ardından, Nehir'in kemoterapi nedeniyle dökülen saçları da yeniden çıktı.

AİLE TEDİRGİN

Sağlığına ve saçlarına yeniden kavuşan Nehir, yeniden gülüp, koşup oynuyor. Kızlarının sivrisinek ısırması nedeniyle hastalandığını öğrenen aile ise büyük tedirginlik yaşıyor. Kış mevsimi olmasına rağmen 2 odalı evini belirli aralıklarla ilaçlayan baba Mehmet Kaşlı, zor bir yaz mevsiminin kendilerini beklediğini söyledi. Nehir'in hastanede geçirdiği 1 aydan fazla süren zorlu tedavi sürecini anlatan Kaşlı, özellikle sivrisinekleri kızından uzak tutmak için ellerinden geleni yapacaklarını belirtti. Kızında ve kendilerinde sinek fobisi başladığına dikkati çeken Kaşlı, "Evi belirli aralıklarla ilaçlıyoruz. Bunun yanında sürekli bulunduğumuz ortamı takip ediyoruz. En büyük endişemiz benzer bir durumla yeniden karşılaşmak" dedi.

YAZIN TEHLİKE ARTIYOR

Havanın soğuk olması nedeniyle şuan da sivirisinek olmadığını vurgulayan Kaşlı, şöyle dedi:

"Bizi asıl düşündüren durum sıcak yaz günleri. Cibinlik kurup daha sık ilaçlama yapacağız. Ancak şunu biliyoruz ki burada sivrisineklerden korunmak imkansız. Çevremiz sazlıklarla dolu. Daha fazla önlem almak içinde imkanımız yok. Uyurken olmasa bile gezip oynarken sivrisinekler Nehir'i ısırıyor. Hastalanmadan öncede sürekli sivrisinek ısırıklarını görüyorduk. Vücudunda kızarıklıklar oluşuyordu. Ancak şimdi daha dikkatli olmamız gerekiyor."

YAZ BİZİM İÇİN KABUS OLACAK

Anne Kadriye Kaşlı ise hastalık hakkında hiçbir bilgilerinin olmadığını belirtti. Daha önce benzer bir olay duymadığını anlatan Kadriye Kaşlı, "7 ve 1 yaşında iki çocuğumuz daha var. Onları da sivrisinek ısırdı. Fakat hastalık görülmedi. Sürekli tedirginlik yaşıyoruz. En büyük korkumuz sıcak havalarla birlikte sivrisineklerin yeniden ortaya çıkacak olması. Yaz ayları bizim için kabus gibi geçecek" diye konuştu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber