İşçi eyleminde 'yol' gerginliği

Tekirdağ'ın Çorlu İlçesi'nde sendikalı oldukları gerekçesiyle işten çıkarıldığını öne süren ve 62 gündür eylem yapan işçiler, servis minibüslerinin fabrikaya girişlerini engellemek istedi.

Kaynak : DHA
Haber Giriş : 15 Ocak 2013 18:31, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
İşçi eyleminde 'yol' gerginliği

Polislerle eylemci işler arasında zaman zaman sert tartışmalar oldu.

Velimeşe Beldesi Avrupa Serbest Bölgesi'nde faaliyet gösteren metal fabrikasında çalışan 130 işçi, geçtiğimiz Kasım ayında işten çıkarıldı. Fabrikanın iş sözleşmesi ve sendikalı işçi istemediği için işten çıkarmalar yaptığını öne süren işçiler, fabrika önünde eyleme başladı. 62 gündür süren eylemde, bugün fabrikaya gelen servis minibüslerini içeri almak istemeyen eylemciler ile polis ekipleri arasında tartışma çıktı. İşçiler yolu kapatmak isteyince, polis ekiplerinin müdahalesiyle karşılaştı. Bir süre işçilerle polis ekipleri arasında gergin tartışmalar oldu.

Polis ekipleri yolu açarak minibüsleri içeri alırken, Birleşik Metal İş Sendikası Genel Örgütlenme Sekreteri Özkan Atar, eylemin süreceğini ifade ederek, "Eylemde 62'nci gündeyiz. Bizler burada sonuna kadar direnişimizi sürdüreceğiz. Ancak burada işveren fabrikanın yurt dışından işçi getirerek çalıştırmaktadırlar. Bu da bir suçtur. Sendika üyeliği ve grev yasal bir haktır" dedi. Açıklamanın ardından bir süre slogan atan işçiler fabrika önünde bekleyişlerine devam etti.

Fabrika önünde polis ekiplerinin de bekleyişi sürüyor.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber