'Üç kuruş bütçeli belediye' davası

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 11 Kasım 2005 15:41, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

CHP'li Marmaris Belediye Başkanı Ali Acar'ın, Beldibi beldesi için sarfettiği, "Üç kuruş bütçeli belediye" sözü mahkemelik oldu. MHP'li Belediye Başkanı İdris İspirli, sarfedilen sözün ayıp olduğunu belirterek, CHP'li başkanı mahkemeye verildi.

CHP'li Başkan Acar'ın, Marmaris Belediyesi sınırları içinde kalan Sanayi Çarşısı'nın başka yere taşınması için Beldibi Belediyesi tarafından yapılan girişimleri değerlendirirken kullandığı tabirler, beldenin MHP'li Belediye Başkanı İdris İspirli tarafından "ayıp" olarak değerlendirildi ve mahkemeye verildi. İspirli, Acar'ın Bedibi Belediyesi'ne hakaret ettiğini öne sürerek sembolik 5 bin YTL'lik tazminat davası açtı.

Başkan İspirli'nin, başka yere taşınması için yaptığı girişimlerden sonuç alamadığı Sanayi Çarşısı'nın yanında ve Marmaris Belediyesi sınırları içinde bulunan Çamdibi Mahallesi'ni beldeye dahil etmek ve daha sonra mahalle sakinlerinin imzalarıyla sanayiyi kaldırmak istemesi Acar'ın tepkisine sebep olmuştu. Acar bu girişimi, "Mahalle halkı Beldibi Belediyesi'ne dahil olmak istiyorsa olur. Ayrıca yıllardır Marmaris Belediyesi'nin çözemediği problemi Beldibi mi çözecek? Çamdibililer üç kuruş bütçesi olan bir belediyeye bağlanmak istiyorlarsa bağlansın." şeklinde değerlendirmişti.

İspirli ise cevaben, "Üç kuruş bütçeli bu belediye, 18 aydır hizmet üretiyor. Hizmet için bütçenin ne kadar olduğu değil, nerelerde ve nasıl kullanıldığı önemlidir. Bizim kapımızda, alacaklı müteahhit beklemedi. Personelimiz de maaşını gününde alır." demişti.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber