Mersin Valisi Güzeloğlu açıklaması

Mersin valisi Hasan Basri Güzeloğlu, Mersin-Tarsus arasında ulaşımı 15 dakikaya indiren 3 gidiş 3 geliş olmak üzere toplamda 6 şeritli ışıksız yol yapacaklarını bildirdi.

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 16 Ocak 2013 22:03, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Mersin Valisi Güzeloğlu açıklaması

Mersin valisi Hasan Basri Güzeloğlu, Mersin-Tarsus arasında ulaşımı 15 dakikaya indiren 3 gidiş 3 geliş olmak üzere toplamda 6 şeritli ışıksız yol yapacaklarını bildirdi.

Valilikten yapılan yazılı açıklamaya göre, Güzeloğlu, Mersin Şoförler ve Otomobilciler Odası'nı ziyaret ederek, şoförlerin sorunlarını dinledi.

Güzeloğlu, ziyarette yaptığı konuşmada, Türkiye'de en çok araba satılan illerden birinin Mersin olduğunu ifade ederek, ildeki trafik sorunları için çözüm üretmeye çalıştıklarını vurguladı.

Altyapı olmadığı takdirde trafiğe çıkan araçların bir müddet sonra tıkanacağını ifade eden Güzeloğlu, şunları kaydetti:

"Mersin-Tarsus arasında ulaşımı 15 dakikaya indiren 3 gidiş 3 geliş olmak üzere toplamda 6 şeritli ışıksız yol yapacağız. Yan bağlantıları ile serbest bölgeye, limana ve Organize Sanayi Bölgesi'ne ulaşılabilecek. Bu projeyi yaptık. Bu projenin ihalesini bu yıl içerisinde yapacağız. En geç 2014 gibi bitirmeyi hedefliyoruz. Bunlar kentimize yakışacak, trafik güvenliğini sağlayacak ve hepimizi rahatlatacak meselelerdir."

Şoförlerin insanlara hizmet sunan çok önemli kişiler olduğunu belirten Güzeloğlu, "İnsan canını şoförlere emanet ediyor. Bu nedenle bu büyük mesuliyeti bilerek şoförlük yapmak önemli bir iştir. Şoförlerimiz yaptıkları işle her türlü takdiri hak etmekteler"dedi.

Güzeloğlu, yeni çevre düzeni planının şoförleri rahatlatacağını dile getirerek, "Yeni çevre düzeni planı Mersin'in gelecekte nasıl bir kent olacağını belirleyecek. Bütün bu çalışmalarda oda başkanları ve diğer arkadaşlarla yakın bir işbirliği içerisindeyiz. Biz biliyoruz ki yükü kaldıranla yük olan bir değildir. Esnaflarımız yükü kaldıran önemli kardeşlerimizdir" diye konuştu.

Vali Güzeloğlu'na ziyarette, Vali Yardımcısı Turgut Serimer, İl Emniyet Müdürü Arif Öksüz, İl Jandarma Komutanı Kd. Albay Bedri Durusun, İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Vedat Güngör ile Mersin Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği

(MESOB) Başkanı Talat Dinçer eşlik etti.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber