?Okul yönetiminin izni olmadan öğretmene hediye vermeyeceğim'

Haber Giriş : 12 Kasım 2005 08:13, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Milli Eğitim Bakanlığı'nın bu yıl hayata geçirdiği tüm ilköğretim ve liselerde uygulanacak ?veli-öğrenci-okul sözleşmesi'nin ilk imzaları Ankara'da atıldı.

Çankaya Salih Alptekin İlköğretim Okulu'nun düzenlediği sözleşmeye veli ve öğrencilerle birlikte okul müdürü imza atarken, İlköğretim Genel Müdürü Prof. Dr. Servet Özdemir de şahitlik yaptı. Sözleşmede veliler için hazırlanan bölümde, ?Okul yönetiminin haberi olmadan öğretmenlerle toplantı yapmayacağım, onlara yemek veya hediye vermeyeceğim.' cümlesi dikkati çekti. Çocuğuna mutlaka kahvaltı yaptıracağına, kahvaltı yapmamışsa yanına beslenme veya para koyacağına dair söz veren veli, okul yönetimi ve öğretmenlerle randevu alarak görüşeceğine, okul tarafından yapılan etkinliklere ve özellikle milli bayramlardaki törenlere katılacağına, okul sınırları içinde kesinlikle sigara içmeyeceğine dair de imza attı.

İlk imzayı atan Adem Özden isimli veli, kendilerinin okul yönetimi tarafından muhatap alınmasından mutluluk duyduğunu belirtti. İlköğretim Genel Müdürü Servet Özdemir ise yeni uygulama ile yetki ve sorumlulukları öğrenci ve velilerle paylaşmak istediklerini söyledi. Altına imza atılan kuralların daha fazla uygulanacağını düşündüğünü aktaran Özdemir, velinin de böylece okul ile daha fazla ilgilenmesinin sağlanacağını kaydetti.

Zaman

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber