Emniyet müdürü tuzak kurdu

Konya'da Okyanus Şirketler Grubu'na yönelik 'uydurma' delillerle yapılan operasyonun altından dönemin Emniyet Müdürü S.T. çıktı. Şirketin sahibi Nusret Argun 'Energaz'ın yönetim kurulu başkanı olunca Emniyet Müdürü ile Sanayi Odası bana husumet beslediler. Emniyet'in araç isteğini yerine getirmedim, üzerime geldiler' dedi.

Kaynak : Yeni Asya
Haber Giriş : 18 Ocak 2013 08:20, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 19:00

2008 yılında Konya'da Okyanus Şirketler Grubu'na 'ihaleye fesat karıştırmak' ve 'çıkar amaçlı suç örgütü kurmak' iddialarıyla ilgili yapılan operasyonla başlayan davada sona gelindi. Soruşturmayı yürüten Adana Cumhuriyet Başsavcılığı, davanın görüldüğü Adana 8. Ağır Ceza Mahkemesi'ne mütalaasını sundu. Davanın bir sonraki duruşması 12 Şubat'ta görülecek. Şirketin patronu Nusret Argun ve avukatı Hasip Şenalp, operasyonun dönemin Konya Emniyet Müdürü S. T.'yla yaşadıkları bir husumete dayandığını söyledi. 2004 yılında doğalgaz işine başladığını vurgulayan Argun, 2009 yılında mahkemede verdiği ifadede şunları kaydetti:

ARAÇ İSTEDİLER VERMEDİM

'Energaz şirketinin yüzde 56'sı Konyalılar'a, yüzde 34'ü de İstanbullulara aitti. 2 grup arasında çekişme vardı. Genel kurulda yönetim kurulu başkanı seçildim. Bu çekişmede siyasiler de devreye girdi. 4 gün sonra bana 'yanlış yaptın yanında kalmaz' dediler. Gaz işinde büyüyünce Konyalılar bozuldu. Emniyet Müdürü ile sanayi odası taraf oldu. Bana karşı husumet beslediler Emniyet'in araç isteklerini yerine getirmedim. Üzerime geldiler.' Argun'un avukatı Hasip Şenalp de operasyonun dönemin Emniyet Müdürü T.'nun husumeti nedeniyle yapıldığını ifade etti.

MÜDÜR İHALE BASKISI YAPTI

Polisin adeta sanal suçlamada bulunduğunu iddia eden Şenalp, 'Müvekkillerimiz dışında başka bir ihaleye fesat suçundan 3 yıldan fazla cezaevinde kalan sanık yok. Bu nedenle müvekkillerimizin ciddi mağduriyetleri var. Aslında bu davanın mağduru yok, emniyet müdürünün temin ettiği sabıkalı bir şikayetçisi var' diye konuştu. 2009 yılındaki duruşmada Selçuk Üniversitesi Rektörü Süleyman Okudan da, S.T.'nun, Nusret Argun'a ihale vermemesi için kendisine baskı yaptığını söylemişti. Okudan 'Emniyet Müdürü, bana 'Bu nokta noktaya niye ihale veriyorsun' diye sitemde bulundu. Ben de 'Vermiyorum' dedim. Komisyondan aldıklarını kendisine kibarca anlattım' demişti.

'KAMU ZARARI YOK' AMA...

Cumhuriyet Savcılığı'nın talebi üzerine Sağlık Bakanlığı Tedavi Hizmetleri Genel Müdürlüğü'nce Doç. Dr. Mustafa Karaoğlanoğlu ile Uzman Fizik Mühendisi Murat Avşar bilirkişi olarak görevlendirildi ve soruşturmaya konu radyoloji ihaleleri hakkında rapor düzenlemeleri istendi. Bilirkişi raporu 13 Nisan 2009'da tamamlandı. Ancak rapor tamamlanmadan 3 Şubat 2009'da iddianame hazırlanarak mahkemeye gönderildi. İhaleye fesat karıştırma suçunu kanıtlayacak bir delilin olmadığını ortaya koyan bu raporun, dava dosyasına 8 ay sonra konulduğu belirtiliyor.

Hac parasını rüşvet yazdılar

Okyanus davasının iddianamesinde Nusret Argun'un kayınbiraderine gönderdiği hac parasının 'rektöre rüşvet' olarak yazıldığı ortaya çıktı.

12 Şubat'ta görülecek duruşmada karara bağlanması beklenen davanın iddianamesinde yer alan bazı hususlar adil yargılama konusunda soru işretlerine neden oldu. Bunların başında da Nusret Argun'un Selçuk Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Süleyman Okudan'a rüşvet verdiğine delil olarak gösterilen bir telefon görüşmesi yer alıyor. Argun, kayın biraderi Hüseyin Taşdöğen'le 7 Kasım 2007$de yaptığı telefon görüşmesinde, hacca gidecek olan diğer kayın biraderi Süleyman Taşdöğen'e 5 bin lira gönderilmesini istiyor. Ancak Argun'un Taşdöğen'e verdiği talimat, iddianameye ve fezlekeye kasten Rektör Okudan'a rüşvet verdiği şeklinde girdi. Argun'un avukatları, Süleyman Taşdöğen'in Vakıfbank Avcılar Şubesi'ndeki hesabına gönderilen 5 bin liranın dekontunu mahkemeye sundu.

İddianameye yanlış aksettirildiği belirtilen bir diğer 'tape' ise Nusret Argun'un 7 Mart 2008'de dönemin Konya Cumhuriyet Başsavcısı olan Mehmet Fatih Özdemir'in sekreteri ile yaptığı görüşme.

BÖYLE ÇARPITILDI

İddianameye göre, sekreter Sema Çildem, Nusret Argun'a, 'Nusret bey! Başsavcı bey aradı; Fatih Bey, arabanızı istiyor… ' ifadelerini kullanıyor. Başsavcı Özdemir'in Nusret Argun'un arabasını istediği şeklinde iddianameye geçirilen bir görüşmenin aslında, Konya Cumhuriyet Başsavcısı'nın Nusret Argun'u araması ve yerinde olmadığı için görüşememesi üzerine, sekreterine bıraktığı notta 'aramasını söylemesi' olduğu ve bu talebin kasten yanlış yazıldığı ileri sürülüyor.

4 buçuk yıldır tutuklular

Enerji, turizm, inşaat gibi sektörlerde faaliyet gösteren Konya merkezli şirkete yönelik 26 Nisan 2008'de yapılan operasyonla 229 kişi gözaltına alındı. 'Suç örgütü kurmak, ihaleye fesat karıştırmak, rüşvet vermek, tehdit, baskı, şantaj, sahtecilik' suçlarından şirket sahibi Argun ve Prof. Dr. Okudan dahil 45 kişi tutuklandı. 184 kişi ise tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı. Soruşturmayı yürüten Cumhuriyet Savcısı, 756 sayfa, 188 klasörden oluşan iddianamesini tamamladı. 4 buçuk yıldır devam eden davada, yargılama sürecinde 39 kişinin tahliyelerine karar verilirken, şirket sahibi Nusret Argun'la birlikte toplam 6 kişi tutuklu, diğer sanıklar ise tutuksuz yargılanıyor.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber