Evlatlık olarak büyüyen Hatice şimdi koruyucu aile olmak istiyor

Çankırı'da evlatlık olarak büyüyen Hatice Danacıoğlu, "Gönül Elçileri Projesi" kapsamında koruyucu aile olmak için Çankırı Valiliği'ne başvuruda bulundu.

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 18 Ocak 2013 19:41, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Evlatlık olarak büyüyen Hatice şimdi koruyucu aile olmak istiyor

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı'nın başlattığı ve Başbakan Recep Tayip Erdoğan'ın eşi Emine Erdoğan'ın himayelerinde yürütülen "Gönül Elçileri Projesi" kapsamında "Koruyucu aile" toplantısı yapıldı.

Çankırı'da Vali Vahdettin Özcan'ın eşi Leyla Özcan tarafından yürütülen projenin tanıtım toplantısına Vali Yardımcısı Fatih Yılmaz, Çankırı Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdür Vekili Levent Şentürk ve Belediye Başkanı İrfan Dinç'in eşi Zeynep Dinç katıldı.

Toplantının açılış konuşmasını yapan Vali Yardımcısı Fatih Yılmaz, çocukların geleceği açısından projenin önemli olduğuna inandıklarını ifade ederek, 3 ailenin gönüllü koruyucu aile olmak için başvuruda bulunduğunu açıkladı.

Her çocuğun bir aileye ihtiyacı olduğunu vurgulayan Leyla Özcan ise devletin koruması altındaki çocukların ihtiyaçlarını karşıladığını ifade ederek, "Çocukların tek ihtiyacı aile sıcaklığı. Bu iş kolay değil, sizin bu yaptığınız bizleri çok umutlandırdı. Böyle istekli ve bilinçli ailelerin bize başvuruda bulunarak koruyucu aile olmak istediklerini söylemeleri çok olumlu" dedi.

Koruyucu aile olmak için başvuruda bulunan Hatice Danacıoğlu, kendisinin de evlatlık olarak büyüdüğünü dile getirerek, "Bakanlığın bu uygulamasını duyunca, bu işi Çankırı'da yürüten Valiliğe geldim hemen. Kendim de evlatlık olarak büyüdüm. Beni yanın alan aile okuttu, evlendirdi. 2 çocuğum var ikisi de evli. Bende bir çocuğu alıp okutup, yetiştirip evlendirmek istiyorum" diye konuştu.

Koruyucu aile olmak için başvuruda bulunan Meliha Aydın ve Fatma Kırıkçı projeyi duyar duymaz başvuruda bulunduklarını ifade etti.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber